Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toisen tarpeeton on toisen aarre – Vintagetapahtuma houkutteli Kansallismuseon pihalle tyylikästä väkeä

Kansallismuseo tarjosi takapihansa vanhalle muodille

Kaupunki
 
Leif Rosas
Marika Kuitunen (vas.) myi käsineitä Birgit Lehtoselle ja Tiina Tarvoselle (oik.).
Marika Kuitunen (vas.) myi käsineitä Birgit Lehtoselle ja Tiina Tarvoselle (oik.). Kuva: Leif Rosas

"Tämä on tällainen hamsterien yritys heittää pois edes jotain. Jokaiselle löytyy jokin aarre", houkutteli steampunk-hattuun pukeutunut Marika Kuitunen asiakkaita. Kuitusen kojulla kävikin kova kuhina, sillä tarjolla oli menneiden vuosikymmenien harvinaisuuksia vanhoista lampuista leluihin, urheiluvälineisiin ja käsityöharvinaisuuksiin.

Kansallismuseo tarjosi sunnuntaina pihansa vintageharrastajille. Kesäpihalla vanhaa tavaraa oli myymässä sekä erikoisliikkeitä että tavallisia ihmisiä. Museon sisällä tutustuttiin samaan aikaan muodin historiaan opastetuilla kierroksilla.

Keravalainen Kuitunen on kiertänyt kesän vastaavia tapahtumia ystäviensä Emma ja Tapio Komulaisen kanssa, koska osasta pitkän keräilyharrastuksen aikana nurkkiin kertynyttä tavaraa on pakko luopua muuton vuoksi. Oudot esineet ja niiden tarinat ovat tekstiilityön opettajalle edelleen intohimo.

"Aarteet ovat jokaiselle erilaisia, ei voi sanoa että tiettyä vuosikymmentä tai tyyliä menisi kaupaksi muita helpommin. Ostajat sanovat usein ensin, että haluan tuon. Sitten ne vasta kysyvät hintaa."

Myyntitapahtuma keräsi runsaasti kiinnostuneita, osa valmiiksi huolella pukeutuneena. Museolta laskettiin, että tuhannen kävijän raja meni rikki jo alkuiltapäivästä.

Riikka Villanen ja Maija Tawast puolestaan löysivät myyntipöydiltä hurmaavan puseron ja pari uutta käsilaukkua.

"Ihana tapahtuma, täällä voisi harhailla tuntikausia. Mutta sitten pitäisi tehdä pientä remonttia kotona, että kaikki käsilaukut mahtuisivat vaatekaappiin", naiset totesivat ja harmittelivat, etteivät itse olleet keksineet lähteä myymään pois vanhempia löytöjään.

Amanda Jouti saapui ostoksille polttariporukassa ja silmään pisti heti täydellinen villakangasjakku.

"Niin pirtsakka keltainen", hän sanoi.

Jakun myi Kirsi Nisonen, joka kuuluu museon henkilökuntaan. Museolaiset olivat innostuneet pistämään porukalla pystyyn myös oman myyntipöydän. Mutta mikä oikein tekee toisista vanhoista esineistä kalliita keräilykohteita ja toisista roskaa?

"Täällä tapahtumassa näkee paljon ihmisiä, jotka selvästi keräilevät vaikka 50- tai 60-luvun tavaroita ja tietävät mitä haluavat. Monelle muulle kyseessä on hyvin henkilökohtainen asia. Ei ehkä pystyisi edes selittämään, miksi juuri tietty esine viehättää."

Maija Aalto HS
Etu-Töölö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat