Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

84-vuotias Linnanmäkifani ihastuttaa verkossa

HS:n valokuvaaja kertoo, miten vuoristoratakuva syntyi

Kaupunki
 
Aapo Huhta HS
Martti Laaksonen vuoristoradan kyydissä.
Martti Laaksonen vuoristoradan kyydissä. Kuva: Aapo Huhta HS

Sunnuntaina HS kertoi Martti Laaksosesta, yhdestä Linnanmäen pitkäaikaisimmista faneista. Rollaattorilla liikkuva 84-vuotias Laaksonen on käynyt huvipuistossa useita kertoja kesässä siitä asti, kun puisto avattiin vuonna 1950.

Laaksosen tarina nousi sunnuntaina lukijoiden ylivoimaiseksi suosikiksi, ja sitä luettiin kymmeniätuhansia kertoja Hs.fi:ssä. Suurimman vaikutuksen lukijoihin teki ehkä jutun ikimuistoinen pääkuva, jossa Laaksonen viilettää vuoristoradan kyydissä.

Kuvan otti Helsingin Sanomien valokuvaaja Aapo Huhta.

"Martti otti kuvaukset lunkisti", Huhta kertoo. "Vuoristorata on Martin suosikkilaite. Laitteesta on paljon sellaisia kuvia, missä lapset kiljuvat, mutta tässä kuvassa lapset on korvattu vanhalla miehellä. Kontrasti jarrumiehen ja Laaksosen välillä on aikamoinen."

Kuvauspäivään mahtui vilskettä. Toimittaja Maija Aalto haastatteli Laaksosta maailmanpyörä Rinkelissä, ja Laaksonen kävi Huhdan ja videokuvaaja Arttu Luhtalan kanssa Vekkulassa, kummitusjunassa, Tulireessä ja vuoristoradassa. Laitteissa piti käydä kahteen kertaan kummankin kuvaajan kanssa erikseen.

"Sään takia kävimme aluksi sisälaitteissa. Ennen keikkaa mietin, että tämähän on valtavan hyvä juttu ja kuvaa hyvin tätä kesää", Huhta sanoo.

"Menimme vuoristoradan takapenkille, jotta meidän ei olisi tarvinnut säätää laitteessa olevien lasten kuvauslupien kanssa. Kuvaaminen ei ollut helppoa, koska vuoristoradassa piti olla takaperin eikä itse nähnyt voimakkaita käännöksiä. Katsoin kuvaan sellaisia pelkistettyjä kohtia, missä ei näkynyt muuta kuin taivasta taustalla. Siitä sai sopivan ilmeen kun mentiin vauhdilla nyppylän yli."

"Kyllä kamera meinasi jossain vaiheessa pudotakin", Huhta nauraa.

Vuoristoradasta napsittiin vain noin 20 ruutua, joista löytyi heti se oikea.

"Päivä oli tosi kiva, ja keikka oli viimeisenä kesätyöpäivänäni. Se oli hyvä loppukaneetti kesälle", Huhta sanoo.

Melissa Heikkilä HS
Alppiharju

84-vuotias Martti Laaksonen haluaa vuoristorataan monta kertaa kesässä
84-vuotias Martti Laaksonen haluaa vuoristorataan monta kertaa kesässä
Helsinkiläinen Martti Laaksonen rakastaa huvipuistoja. Jalkakäytävällä mies käyttää turvallisuussyistä rollaattoria, mutta vuoristoradassa häntä ei hidasta mikään. Toimittaja: Maija Aalto, kuvaus ja leikkaus: Arttu Luhtala
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat