Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon paloittelusurmasta epäillyllä on rankka rikostausta

Kaupunki
 
Leif Rosas
Poliisi epäilee aviomiehen surmanneen vaimonsa ja polttaneen heidän yhteisen asuntonsa Espoon Järvenperässä.
Poliisi epäilee aviomiehen surmanneen vaimonsa ja polttaneen heidän yhteisen asuntonsa Espoon Järvenperässä. Kuva: Leif Rosas

Espoon paloittelusurmasta epäilty 35-vuotias mies on aiemmin 2000-luvulla tuomittu useista eri rikoksista.

Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kuuden vuoden vankeusrangaistukseen huumerikoksista vuonna 2008. Samassa oikeudenkäynnissä jutun päätekijäveljekset saivat harvinaisen pitkät, 13 vuoden, vankeustuomiot.

Juttu koski yli kahden hasistonnin ja reilusti yli kymmenen kokaiinikilon tuomista Suomeen vuosina 2002–2007.

Paloittelusurmasta epäilty mies tuomittiin oikeudenkäynnissä törkeästä huumausainerikoksesta sekä kahden luvattoman pistoolin ja anabolisten steroidien hallussapidosta. Helsingin hovioikeus alensi miehen tuomion vuonna 2009 neljään vuoteen ja neljään kuukauteen.

Paloittelusurmasta epäilty mies tuomittiin vakavasta rikoksesta vankeuteen jo vuonna 2007. Tuolloin hän sai tuomion törkeästä pahoinpitelystä ja muutamasta lievemmästä rikoksesta, muun muassa rimpuilusta poliisia vastaan ja Helsingin yliopiston dataprojektorin kätkemisestä. Mies oli hakannut toista miestä päähän sorkkaraudalla uudenvuodenpäivänä 2007. Yhteensä rangaistus oli vuosi ja neljä kuukautta vankeutta.

Vuonna 2007 mies sai tuomion myös vuonna 2006 tapahtuneesta laittomasta uhkauksesta. Paloittelusurmasta epäilty mies oli osoittanut toista miestä luvattomalla revolverilla päähän baarissa Malminkartanossa. Tästä mies sai viisi kuukautta vankeutta, jossa otettiin huomioon törkeästä pahoinpitelystä jo saatu tuomio.

Paloittelusurmasta epäilty mies on lisäksi tuomittu kaksi vuotta sitten törkeästä rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Samalla mies tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta ja näpistyksestä. Hän oli rikosten tekoaikaan ehdonalaisessa vapaudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat