Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mieskaksikkoa epäillään 69 asuntomurrosta

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Mieskaksikkoa epäillään mittavasta murtosarjasta Länsi-Uudellamaalla. Murrot tapahtuivat kolmen viikon aikana vuoden 2014 joulukuussa.

Rikossarja sisältää yhteensä 69 asuntomurtoa, joista 42 on ollut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella Espoossa, Lohjalla, Kirkkonummella Raaseporissa ja Vihdissä.

Sarjassa syyteharkintaan on siirtymässä rikoksia myös Helsingistä, Vantaalta, Janakkalasta, Tuusulasta, Keravalta, Hyvinkäältä ja Riihimäeltä sekä Raisiosta. Kaiken kaikkiaan miehet anastivat kolmen viikon aikana omaisuutta noin 400 000 euron arvosta.

Murtosarja alkoi joulukuun alussa, jolloin Länsi-Uudemaan poliisilaitoksen eri kunnista kirjautui poikkeuksellisen paljon asuntomurtoja. Rikoksissa oli yhteisenä piirteenä se, että murrot olivat tapahtuneet iltapäivän ja myöhäisillan välisenä aikana.

Tekijät olivat tunkeutuneet samalla kertaa useisiin asuntoihin samalla alueella. Rikoksen tekijöiden kohteena näytti olevan pääasiassa pienikokoinen arvokas omaisuus kuten korut ja raha.

Vyyhti alkoi purkautua, kun poliisi sai ilmoituksen joulukuun lopussa asuntomurrosta Espoon Latokaskessa. Alueella oli tehty neljä murtoa, joissa anastettiin muun mussa koruja. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille saman illan aikaa, ja kaksikon käytössä ollut vuokra-auto löytyi Latokaskesta.

Miehet ovat kotoisin Balkanin alueelta. Kaksikko saapui Suomeen marraskuun lopulla. He asuivat vuokralla kahdessa asunossa, jotka sijaitsivat Kivenlahdessa sekä Helsingin keskustassa.

Poliisi löysi helsinkiläiseen asuntoon tehdyssä etsinnässä koruja, jotka oli anastettu Raaseporissa tehdyistä asuntomurroista. Asunnosta löytyi myös selkeää näyttöä siitä, että epäillyt olivat lähettäneet omaisuutta Ruotsiin.

Sen seurauksena Ruotsin poliisi teki Tukholman läheisyydessä Lidingössä kotietsinnän, josta löytyi muun muassa Helsingistä anastetut kiikarit.

Espoon käräjäoikeus vangitsi miehet viime vuoden aatonaattona Latokasken murtoihin epäiltyinä, ja epäillyt ovat edelleen vangittuina. Esitutkinta on saatu päätökseen ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat