Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sokoksen talo evakuoitiin Helsingin keskustassa

Kaupunki
 
Laura Halminen HS
Pelastuslaitos tyhjensi osan Sokoksen rakennuksesta perjantaina.
Pelastuslaitos tyhjensi osan Sokoksen rakennuksesta perjantaina. Kuva: Laura Halminen HS

Osa Helsingin keskustan Sokoksesta evakuoitiin perjantai-iltana kaasuvuotoepäilyn takia. Evakuointitilanne päättyi alle tunnin päästä hälytyksestä.

Pelastuslaitos etsi hajun aiheuttajaa ja vuodon lähdettä kellarikerroksista. Mitään vuotoa tai paloa ei kuitenkaan löytynyt.

Poliisi ohjasi liikennettä Mannerheimintiellä ja eristi alueen. Paikalla oli ambulanssien, poliisien ja paloautojen lisäksi myös pelastuslaitoksen kemikaalintorjuntayksikkö.

Pelastuslaitos sai hälytyksen vaarallisen aineen torjuntaan kello 19.21. Kahdeksan jälkeen illalla tavaratalo oli jo normaalisti auki.

Sokoksen talossa on myös muun muassa Sokos Hotel Vaakuna, mutta sitä ei jouduttu evakuoimaan. Vain tavaratalon Elielinaukion puoleinen kulma ja alakerran S-market tyhjennettiin asiakkaista ja työntekijöistä kaasun hajun takia.

Perjantai-iltana hajun lähteestä ei ollut tietoa.

"Siellä on tiedustelu menossa. Vielä ei ole tietoa, mikä hajun aiheuttaa ja missä", kertoi Antti Kuivalainen Helsingin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta perjantaina.

"Metrossa on toinen tiedusteluryhmä, joka tutkii, tuleeko haju esimerkiksi tunnelin kautta. Metro kulkee normaalisti", Kuivalainen sanoo.

Pelastuslaitoksen poistuttua kiinteistön huoltoyhtiö jatkoi tilojen tarkastusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat