Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan Hakunila valittiin vuoden kaupunginosaksi

Raadin mukaan yhteisöllisyys ja runsas kulttuuritarjonta nostivat Hakunilan kaupunginosien kärkeen

Kaupunki
 

Vantaan Hakunila on valittu vuoden 2015 kaupunginosaksi. Tittelistä kilpaili tänä vuonna ennätykselliset 155 kaupunginosaa ympäri Suomea.

Itä-Vantaalla sijaitsevassa Hakunilassa asuu noin 11 000 ihmistä. Lähiö on 1970-luvulla rakennettu kerrostaloalue.

"Monen mielikuvissa Hakunila saattaa olla levoton lähiö, mutta yhteisöllisyys ja runsas kulttuuritarjonta nostivat sen kaupunginosien kärkeen", Kotiseutuliitto perustelee tiedotteessa.

Yhteisöllisyys näkyy raadin mielestä erilaisten yhdistysten määrässä sekä niiden keskinäisessä yhteistoiminnassa. Alueen asukkaat myös osallistuvat aktiivisesti alueen tapahtumiin, kuten Hakunila-päivään.

"Hakunila on ihan turhaan jäänyt näkymättömäksi, ja tietysti jos paikkakunta saa aliarvostetun maineen, se vaikuttaa sen asukkaisiin", kertoo Hakunila-seuran johtokunnan jäsen Kati Tyystjärvi.

"Toivottavasti tämä toisi lisää julkisuutta alueelle, niin muutkin saisivat tietää, mitä kaikkea kivaa täällä on. Olen tästä kauhean ylpeä."

Maahanmuuttajataustaisia asukkaita on Hakunilassa yli 20 prosenttia. Se on enemmän kuin muualla Vantaalla.

"Alue on erinomainen esimerkki siitä, miten eri ryhmien välillä olleita ristiriitoja on pystytty sovittelemaan kaupungin, lähipoliisin ja alueen asukkaiden yhteisin voimin. Ongelmia ei ole ollut enää vuosiin", sanoo valintaraadin puheenjohtaja, Turun yliopiston kulttuurihistorian dosentti Rauno Lahtinen tiedotteessa.

Asukkaiden näkemykset esimerkiksi kaavoituksesta ovat raadin mukaan välittyneet hyvin kaupungin päättäjien tietoon.

Suomen Kotiseutuliitto julkisti voittajan vuosikokouksessaan perjantaina 7. elokuuta. Kokous oli osa kotiseutupäiviä, joita vietetään tänä viikonloppuna Espoon Leppävaarassa.

Annastiina Airaksinen HS
Hakunila

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat