Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä lomaillaan kesällä kolme kuukautta

Venäjällä lomat ovat pitkiä, mutta yläluokilla käydään koulua lauantaisinkin

Kaupunki
 

Venäjällä koululaisilla on kolmen kuukauden kesäloma. Perinteisesti vanhemmat yrittävät lähettää lapset pois kaupungista maaseudulle isovanhempien tai muiden sukulaisten luo.

Koulu alkaa 1. syyskuuta koko maassa Vladivostokista Pietariin.

Koulun aloitus on juhlapäivä, jolloin tytöille puetaan hameet, hiuksiin sidotaan isot valkoiset rusetit ja pojille laitetaan koulupuvut päälle.

Suurinta vääntöä julkisuudessa käydään yli kymmenen päivää kestävistä uuden vuoden lomista, jotka ovat kaikille vapaita.

Venäläisissä kouluissa on vuodessa 34 työviikkoa. Ensimmäisillä luokilla koulua käydään viisi päivää viikossa, mutta viidenneltä tai viimeistään kahdeksannelta luokalta alkaen lauantaitkin ovat yleensä koulupäiviä.

Vuonna 2012 Presidentti ja tuolloinen pääministeri Vladimir Putin ehdotti vuonna 2012, että osa lomapäivistä siirrettäisiin toukokuulle. Aietta ei ole vieläkään toteutettu. Venäjän taloudelle ja teollisuustuotannolle lasketaan koituvan mittavat tappiot lomakaudesta, jolloin koko maa seisahtuu.

Viime viikolla Putinin avustaja ja entinen liikenneministeri Igor Levitin esitti, että Venäjän eri alueille pitäisi luoda liukuvat loma-ajat. Etelä-Venäjän rantalomakohteissa koulu voitaisiin hänen mukaansa aloittaa vasta 15. syyskuuta, jotta turistikautta saataisiin pidennettyä.

Ehdotuksen taustalla oli myös Ukrainalta vallatun Krimin turismin tukeminen.

Anneli Ahonen
Pietari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat