Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huomisen koulu on muuta kuin luulet

Helsingin Sanomien 102-sivuinen digitaalinen aikakauslehti kertoo koulun mullistuksista

Kaupunki
 

Jos muistelee omia kouluaikojaan ja kuvittelee, että muistoista on hyötyä nykykoulun hahmottamisessa, on väärässä. Koulut pääkaupunkiseudulla ja koko Suomessa ovat muuttuneet vauhdilla.

Uudet tuulet näkyvät monessa: on tablettitietokoneita, on uudenlaista oppimista.

Kaiken lisäksi muutos kiihtyy. Uusia opetuksen suuntaviivoja aletaan pian soveltaa käytännössä. Samalla tekniikan edistys näkyy luokkahuoneissa, jotka eivät useinkaan enää muistuta keski-ikäisten ja sitä vanhempien käsityksiä pulpettirivien täyttämistä luokista.

"Vanhemmissa sukupolvissa tämä tuntuu herättävän pelkoa. Ollaan huolissaan vaikka siitä, että sivistys häviää, jos lapsille tarjotaan vain sirkushuveja. Vaaditaan kouluihin kuria ja kertotaulua takaisin, vaikka kumpikaan ei edes ole uhattuna. Paheksutaan siinä sivussa nuorisoa, koska heitä kuuluu aina vähän paheksua", kirjoittaa HS:n koulutusta seuraava toimittaja Maija Aalto aikakauslehden pääkirjoituksessa.

Koulun mullistusta sekä hillitsee että vauhdittaa monen kunnan huono taloudellinen tilanne. Suuri kysymys on myös se, millaiseen Suomeen oppilaat valmistuvat koulun päätyttyä.

Helsingin Sanomat on seurannut koulua ja sen muutosta kymmenien artikkelien verran kuluneen vuoden–parin aikana. Niiden parhaimmisto on nyt koottu 102-sivuiseksi aikakauslehdeksi, joka on luettavissa ilmaiseksi HS:n älypuhelin- ja tablettisovelluksilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat