Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Messut olivat Vantaalle piristysruiske

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen on ylpeä Kivistön ekologisesta rakentamisesta

Kaupunki
 
Juhani Niiranen HS
Saila ja Hannu Lappalainen löysivät 80-luvun tyyliin sisustetusta asunnosta paljon tuttua. "Perustimme siihen aikaan kotia ja menimme naimisiin. Täältä löytyi paljon meidän häälahjoja", Hannu Lappalainen kertoi.
Saila ja Hannu Lappalainen löysivät 80-luvun tyyliin sisustetusta asunnosta paljon tuttua. "Perustimme siihen aikaan kotia ja menimme naimisiin. Täältä löytyi paljon meidän häälahjoja", Hannu Lappalainen kertoi. Kuva: Juhani Niiranen HS

Pian Vantaan asuntomessualueelle omakotitalon rakentaneet tai kerrostalokodin hankkineet pääsevät nauttimaan uudesta kodistaan.

Mutta vielä tänään sunnuntaina tuhannet ihmiset vaeltavat Kivistössä etsien sisustus- ja rakennusideoita omiin projekteihinsa.

Asuntomessuilla oli perjantai-iltaan mennessä käynyt 128 000 messuvierasta. Lopullinen kävijämäärä noussee lähelle 140 000:ta.

Yksi vakiovieraista on viime päivien aikana ollut Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, joka on katsellut tyytyväisenä uudenkarheaa ja yhä rakentuvaa aluetta.

Kaupunginjohtaja nostaa esille kolme asiaa, joista hän on erityisen ylpeä: puukerrostalo, alueen ekologinen teema energiatehokkaine kohteineen ja putkikeräysjärjestelmä.

"Puukerrostalo on tärkeä, ei vain Vantaalle, vaan koko Suomelle, joka elää yhä metsästä. Se ei ole vain teollisuuspolitiikkaa, vaan myös ilmastopolitiikkaa", perustelee Nenonen.

Kaupunginjohtajan mukaan asuntomessut ovat positiivista imagoa tuova piristysruiske Vantaalle. Sitä on vauhdittanut Kehäradan avautuminen tänä kesänä juuri messujen alla. Moni onkin istunut ensimmäisen kyytinsä kehäradalla juuri matkalla asuntomessuille.

Nenonen myöntää, että ilman messuja alue näyttäisi ihan toisenlaiselta. Vanhan Kivistön alueella asukkaita on ollut 4 700, mutta tulevaisuudessa asukkaita voi olla jopa 30 000.

"Rakentaminen jatkuu seuraavat kymmenen vuotta ainakin. Jos Vantaalla jossain rakennetaan, niin juuri Kivistössä. Se on oikeastaan se meidän ainoa suuri kohde."

Pienet kerrostalokodit ovat kiinnostaneet messukävijöitä. Yksi suosikkikohteista on ollut Vantaan kaupunginmuseon Kasarikoti 80-luvun esinein ja huonekaluin.

"Se 80-luvun koti hymyilyttää vieläkin", kertoo Hannu Lappalainen. Hän tuli Vantaalle vaimonsa Saila Lappalaisen kanssa Lappeenrannasta.

"Olemme menneet 1983 naimisiin ja tässä kohteessa näkyi runsaasti meidän häälahjoja", Hannu Lappalainen naurahti.

Moni tuon ajan keittiön taloustavara on heillä yhä tallessa.

Asuntomessut kuuluvat pariskunnan kesänviettoon.

"Niissä pitää aina pyörähtää. Nyt katselimme sisustusvinkkejä ja materiaaleja omakotitalon remonttiin sekä piha-alueita. "

Myös Vantaan nuorisopalveluiden työpajanuorten sisustamasta kierrätyskodista on pidetty. Siellä oli muun muassa pankkikortin kokoisista muovikorteista tehty verho ja muovilusikoista valmistettu valaisin.

Satu Pajuriutta HS
Kivistö

Juhani Niiranen HS
Kun sisustuksen suunnittelussa on lähtökohtana kierrätys, eteisen hyllyt voivat syntyä vaikka kurkkupurkeista.
Kun sisustuksen suunnittelussa on lähtökohtana kierrätys, eteisen hyllyt voivat syntyä vaikka kurkkupurkeista.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat