Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työväenopistossa opiskelu on halpaa

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

1. Pääkaupunkiseudulla toimii yhdeksän aikuisopistoa. Syksyn 2015 kursseille ilmoittautuminen alkaa tällä viikolla porrastetusti.

Esimerkiksi Helsingin työväenopistossa ensimmäinen ilmoittautumispäivä on 12. 8., jolloin voi ilmoittautua kotitalouskursseille. Kielten ilmoittautuminen alkaa 13. 8., musiikkikursseille 19. 8. ja liikuntakursseille 20. 8.

2. Helsingissä toimii suomenkielinen työväenopisto, ruotsinkielinen Arbis, Etelä-Helsingin kansalaisopisto Toimela, Helsingin aikuisopisto ja Kalliolan kansalaisopisto. Espoossa toimii sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen työväenopisto. Vantaan aikuisopistossa on suomen- ja ruotsinkielinen puoli samoin kuin Kauniaisten kansalaisopistossa.

3. Kurssien hinnat vaihtelevat, mutta yleisesti opiskelu on halpaa ja työttömät voivat hakea kurssimaksuihin alennuksia. Lisäksi opistoissa on runsaasti ilmaisia konsertteja sekä tapahtumia ja luentoja.

4. Hinnat vaihtelevat opistoittain ja aineittain. Helsingin työväenopiston 48 tunnin öljymaalauskurssi maksaa 66 euroa ja osallistujan on kustannettava materiaalit ja välineet. Helsingin aikuisopistossa 40 tunnin öljymaalauskurssin hinta on 230 euroa ja hintaan kuuluvat luonnostelutarvikkeet. Toimelassa 36 tunnin öljymaalauskurssi maksaa 85 euroa.

5. Eri opistojen opinto-ohjelmia saa mm. opistojen toimipaikoista ja netistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat