Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matinkylä on saamassa oman tornin – ehkä jopa useita

Espoo haluaa metron ympärille tiivistä asumista. Tornitaloja voi tulla myös vanhalle ostoskeskukselle.

Kaupunki
 
Espoon kaupunki
Matinkylän tornitalosta on määrä tulla alueen maamerkki. Sen julkisivu olisi vaaleaa rappausta ja tummaa tiiltä.
Matinkylän tornitalosta on määrä tulla alueen maamerkki. Sen julkisivu olisi vaaleaa rappausta ja tummaa tiiltä. Kuva: Espoon kaupunki

Matinkylän kauppakeskusta ja metrokeskuksen tulevaa vilinää voi päästä tarkkailemaan 16 kerroksen korkeudesta. Ison Omenan kauppakeskuksen naapuriin on vireillä tornitalo, josta on määrä tulla espoolaisen Matinkylän maamerkki.

Muutaman sadan metrin päähän metrokeskuksesta voi Espoon kaupunginhallituksen puolesta rakentaa asuinkerrostalojen alueen. Katutasoon on maanantaina hyväksytyn suunnitelman mukaan tulossa liike-, toimisto- ja palvelutiloja.

Autopaikat ovat tulossa pihakannen alle.

Asuintalot tornitaloineen ovat osa Espoon linjausta rakentaa tulevan länsimetron välittömään läheisyyteen tehokasta asumista.

Nyt tontilla on 1980-luvulla rakennettu pienteollisuusrakennus. Maapala rajautuu Tiistiläntiehen, Suomenlahdentiehen ja Pyyntitiehen.

Ympäröivä alue on kerrostalovaltaista, ja sinne on vireillä myös esimerkiksi kauan kaivattu uimahalli, uudet koulutilat ja hotelli.

Matinkylän torni olisi mahdollisesti saamassa seuraa: myös Matinkylän vanhan ostoskeskuksen alueelle on suunniteltu 16-kerroksisia rakennuksia siellä jo olevien talojen lisäksi.

Lopullisesti alueen asemakaavasta päättää Espoon valtuusto.

Katja Kuokkanen HS
Matinkylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat