Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkilaiset tekivät 200 valitusta festivaalin melusta

Weekend Festival: "Lähtö Helsingistä varsin mahdollinen"

Kaupunki
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Weekend Festivalin tunnelma Helsingin Kyläsaaressa oli tiivis lauantaina 8. elokuuta. Elektronisen musiikin tapahtuma keräsi yhteensä 60 000 juhlijaa.
Weekend Festivalin tunnelma Helsingin Kyläsaaressa oli tiivis lauantaina 8. elokuuta. Elektronisen musiikin tapahtuma keräsi yhteensä 60 000 juhlijaa. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Viikonloppuna Helsingissä järjestetty elektronisen musiikin Weekend Festival houkutteli 60 000 kävijän yleisön Kyläsaareen. Helsingin ympäristökeskus kertoo festivaalin keränneen noin 200 valitusta melusta.

Weekend Festivalin tiedottaja Tomi Lindblom kertoo, että kahnaus festivaalijärjestäjän ja ympäristökeskuksen välillä saattaa siirtää jättitapahtuman pois Helsingistä.

"Tilanne on avoin. Olemme juuri saaneet edellisen festivaalin päätökseen. Nyt alamme keskittyä uuteen. Lähtö pois Helsingistä on varsin mahdollinen", Lindblom muotoilee.

Lindblomin mukaan lähes kymmenen paikkakuntaa eri puolilta Suomea on esittänyt halunsa tapahtuman järjestämiseen.

"Niitä [valituksia] on tullut tähän mennessä semmoinen parisataa", ympäristötarkastaja Tanja Rajamäki Helsingin ympäristökeskuksesta vahvisti tiistaina.

Suuri osa valituksista tuli festivaalin päälavan aukeamissuunnasta, Herttoniemestä ja Laajasalosta.

Ympäristökeskus kertoo myös saaneensa runsaasti kiukkuista palautetta festivaalilipun ostaneilta siitä, että viranomainen on viime tipassa aikaistanut ohjelman päättymisaikoja, mikä on aiheuttanut ohjelmaan muutoksia. Ympäristökeskuksen mielestä konsertin päättymisajat ovat kuitenkin olleet järjestäjän tiedossa jo kauan.

Tomi Lindblom kertoo ympäristökeskuksen meluluvan tulleen 4. kesäkuuta. Se on Lindblomin mukaan liian myöhään.

"Tapahtuman palasten pitää olla koossa kuukausia aiemmin. Artistien kanssa tehdään sopimukset viimeistään puoli vuotta ennen tapahtumaa", Lindblom sanoo.

Jos päätähtiä ei pysty kuukausia aiemmin vakuuttamaan siitä, että heidän laserinsa ja valonsa pääsevät festivaalilla oikeuksiinsa, he jättävät Lindblomin mukaan tulematta.

Ympäristökeskus kertoo teettävänsä kaupunginkanslian elinkeino-osaston kanssa asukaskyselyn keskustan konserttipaikkojen lähistön asukkaille syksyn aikana. Selvityksen tarkoituksena on tuottaa tietoa sopivien pelisääntöjen laatimiseksi niin, että sekä asukkaiden että tapahtumajärjestäjien näkökulmat voidaan mahdollisimman hyvin ottaa huomioon.

Ympäristökeskuksen mukaan erityisen ongelmallisia ovat aallonpituudeltaan pitkät ja kauas kantautuvat bassoäänet. Juuri bassoäänien säätäminen on viranomaisen mukaan avainkysymys festivaalin jatkon kannalta.

Elektronisen musiikin festivaalin ohjelma perustuu paitsi ääneen, myös valoihin. Järjestäjän mukaan myöhäinen soittoaika on tärkeä, koska noin 60 prosenttia ohjelman sisällöstä on visuaalisuutta: valoja ja pimeyttä. Helsingin ympäristöviranomainen määräsi tänä vuonna soiton päättyväksi kello 23.00 ja 24.00.

"On paikkakuntia, jotka ovat jo nyt ilmoittaneet meille, että heillä saamme soittaa kello yhteen yöllä", Lindblom kertoo.

Kimmo Oksanen HS
Kyläsaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat