Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pomokierrossa vain yksi kolmiloikkaaja

Kaupunki
 

Espoo, Helsinki ja Vantaa kierrättävät ykköskaartin virkamiehiä melko harvoin. Kaupunginjohtajat ja apulaiskaupunginjohtajat on jo pitkään rekrytoitu kunkin kaupungin omien poliitikkojen riveistä.

Hannu Penttilä (sd) on poikkeus säännöstä, sillä hän on aloittanut uransa kunnallispoliitikkona Espoossa. Kokoomuslaisessa kaupungissa mies ylsi yllättäen jopa kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Hän ennätti työskennellä myös Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n johdossa ennen siirtymistään Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi vuonna 2008.

Tiistaina hän aloitti työnsä Vantaan apulaiskaupunginjohtajana.

"Taidan olla ainoa kolmiloikkaaja", Penttilä tuumii.

Penttilä ei ole Vantaalla ainoa muuttaja. Sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth on tullut virkaansa Lohjan kaupunginjohtajan pallilta.

Kehyskunnat Vihti ja Tuusula ovat tyypillisiä kasvattajakuntia isojen kaupunkien ykkösjohtajille. Esimerkiksi Tuusulan entinen kunnanjohtaja Markku Andersson siirtyi sieltä Lappeenrannan ja myöhemmin Jyväskylän johtoon.

Espoon, Helsingin ja Vantaan toimialapäälliköiden ja virastopäälliköiden keskinäinen muutto on vilkkaampaa. Esimerkiksi Vantaan entinen sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä siirtyi Espooseen vastaavaan tehtävään ja sieltä edelleen Opetushallituksen pääjohtajaksi.

Vastaavasti Helsingin rakentamispalveluiden Staran toimitusjohtaja Mauri Suuperko siirtyi Espoon tilakeskuksen johtoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat