Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkkonummelle avataan väliaikainen vastaanottokeskus

Vastaanottokeskus on tarkoitettu 250 ihmiselle

Kaupunki
 
Peter Jansson
Helsingin vastaanottokeskus Uudenmaankadulla.
Helsingin vastaanottokeskus Uudenmaankadulla. Kuva: Peter Jansson

Helsingin vastaanottokeskusten ruuhkaa puretaan siirtämällä turvapaikanhakijoita Kirkkonummelle. Ensimmäiset ihmiset siirretään Kirkkonummelle torstaina 13. elokuuta.

Helsingin vastaanottokeskus on tehnyt kiinteistön omistajan kanssa sopimuksen kolmeksi kuukaudeksi. Kunta on asiasta tietoinen, mutta kunnalla ei ainakaan tässä vaiheessa ole velvoitteita asian suhteen.

Helsingin vastaanottokeskus hoitaa kaikki järjestelyt. Maahanmuuttovirasto on tehnyt sopimuksen tilojen käytöstä suoraan rakennuksen omistavan Aktiivikeskus kiinteistö Oy:n kanssa.

"Jos Kirkkonummen vastaanottokeskuksen toiminnasta tulee pysyvämpää, sitten keskustelemme kunnan kanssa yhteistyöstä", kertoo vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen.

Kirkkonummen väliaikaisessa vastaanottokeskuksessa on tilaa 250 turvapaikanhakijalle. Aluksi sinne siirretään 150 ihmistä.

"Tällä saadaan vasta purettua Helsingin ruuhkaa. Helsingissä ihmisiä on väliaikaisessa patjamajoituksessa."

Turvapaikanhakijoiden siirtoa Kirkkonummelle jatkettaneen, kun heitä tulee Helsinkiin lisää. Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut ja uusia vastaanottokeskuksia avataan myös Harjavaltaan ja Tornioon.

Kuuluvaisen mukaan lisätilaa etsittiin myös Helsingistä, mutta sopivia tiloja ei löytynyt. Aktiivikeskuksen tilat olivat heti käyttövalmiit ja majoitukseen sopivat.

Annastiina Airaksinen HS
Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat