Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki vauhdittaa Malmin lentokentän suunnittelua

Kaupunki kutsuu kansalaisia mukaan uuden asuinalueen suunnitteluun

Kaupunki
 

Helsinki ottaa elokuussa uuden askeleen kohti Malmin lentokentän muuttamista asuntoalueeksi. Kaupunkisuunnitteluvirasto laatii kentälle ja sen lähialueille niin kutsutun kaavarungon, jonka suunnitteluun kaupunkilaiset kutsutaan mukaan.

Kaavarunko on virastopäällikkö Mikko Ahon mukaan epävirallinen väline, jossa korostuu vuorovaikutteinen suunnittelu yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Kaupunkilaisille järjestetään muun muassa kaksi työpajaa syyskuun alussa. Kaavarunko on määrä esitellä kaupunkisuunnittelulautakunnalle tämän vuoden joulukuussa.

Artikkeliin liittyvät

Kentän muuttaminen asuttavaksi kaupunginosaksi on herättänyt myös ankaraa vastustusta, ja noin 70 000 ihmistä on allekirjoittanut adressin lentokentän säilyttämiseksi.

Viimeksi keväisten eduskuntavaalien jälkeen julkisuudessa spekuloitiin halusta säilyttää lentotoiminta Malmilla jopa uuden hallituksen tasolla.

Onko tämä nyt Helsingin isku suunnittelun kiihdyttämiseksi, Mikko Aho?

"Ei tämä mikään isku ole. Malmin aluetta on suunniteltu kaksikymmentä vuotta", virastopäällikkö Aho totesi keskiviikkona.

"Jos [maan] hallituksen tasolta spekuloidaan, se on sitten muiden kuin meidän suunnittelijoiden hommia."

Kaavarunko on yleisluontoinen. Siinä määritellään hankkeen tavoitteet ja merkittävimmät linjaukset. Näitä ovat esimerkiksi uuden kaupunginosan korttelirakenne, viheralueiden sijainti sekä liikennejärjestelyt. Kaavarungon pohjalta virastossa aletaan laatia asemakaavaa.

Asukkaita kaupunginosaan on ajateltu tulevan noin 25 000. Mikko Ahon mukaan Malmin lentokenttä on yleiskaavaluonnoksen merkittävin uusi rakentamisalue, jolla on iso merkitys kasvavan Helsingin asuntotuotannolle.

"Se on valtavan iso ja merkittävä alue. Myös siksi haluamme panostaa suunnitteluun yhdessä kansalaisten kanssa", Aho sanoi.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston ajatuksissa Malmin lentokentän alueella on tulevaisuudessa merkitystä myös ympäröivien, jo olemassa olevien asuinalueiden kannalta. Uuden kaupunginosan on määrä yhdistää ja tiivistää koko koillisen Helsingin kaupunkirakennetta.

Kaupunginosalle tulisi oma lähikeskusta palveluineen. Kerrostalojen lisäksi rakennettaisiin pientaloja ja rivitaloja.

Joukkoliikenteen perustaksi pohditaan pikaraitioteitä Malmilta Helsingin keskustan ja Jakomäen suuntiin sekä Malmin kautta kulkevaa poikittaista, Vuosaaren ja Myyrmäen yhdistävää raitiotieväylää. Linja olisi suunnilleen sama kuin maanantaina liikennöinnin aloittaneen bussilinjan 560.

"Eikös tämä se raidejokeri ole? Se on sitten eri asia, onko siihen tässä talouden tilanteessa rahaa", Aho toteaa.

Kimmo Oksanen HS
Malmi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat