Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuokra-asuntojen tuotantotuet kiristyvät

Helsingin seudun päättäjät ja valtio neuvottelevat kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen avustuksista

Kaupunki
 

Pisararadan ja kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen kohtalot ratkeavat valtion ja Helsingin seudun kuntapäättäjien sopimusneuvotteluissa, jotka pääsivät vauhtiin torstaina.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr) luonnehtii lähtötilannetta tunnustelevaksi.

Seudun 14 kuntaa hyväksyivät maankäytön, asumisen ja liikenteen Mal-sopimuksen tavoitteet jo viime syksynä yhteisymmärryksessä silloisen hallituksen kanssa.

Tilanne on muuttunut, koska hallituskokoonpano on vaihtunut. Hallituspuolueiden jäsenet ovat suhtautuneet nihkeästi maanalaiseen Pisararataan. Myös vuokra-asuntojen toteutusehtoihin on luvattu muutoksia. Torstaina valtion tavoitteisiin ei vielä saatu täsmennystä.

Neuvotteluihin osallistuvan asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus Aran rahoitusjohtaja Jarmo Lindén epäilee mahdollisiksi muutoskohteiksi kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen käynnistys- ja investointiavustuksia.

Erityisryhmien kohtuuhintaisiin asuntoihin on ollut tarjolla kymmenen prosentin investointiavustus, mutta tuoreen hallitusohjelman mukaan tämä avustus poistuisi opiskelija- ja nuorisoasunnoilta sekä hyväkuntoisten seniorien asunnoilta.

Kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon käynnistysavustus on ollut 10 000 euroa asunnolta.

Kiristyksiä on luvassa myös korkotukiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat