Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kymppiluokille poikkeuksellisen paljon hakijoita

Kaikki varasijoilla olevat nuoret saavat paikan, opetusvirasto lupaa

Kaupunki
 

Helsingin kymppiluokille oli viimevuotista enemmän hakijoita.

Osa kymppiluokille hakeneista nuorista ehti jo viime viikolla hätääntyä, kun ensitiedot kymppiluokille valituista tulivat.

Koulutussuunnittelija Ulla Juhanko Helsingin opetusvirastosta vakuuttaa, että kaikki hakuehdot täyttävät kuitenkin pääsevät kymppiluokille, ja luokkia perustetaan joka vuosi tarpeen mukaan.

Kymppiluokkia on alkavalla lukukaudella Helsingissä viisi.

Ne toimivat Alppilan yläasteella, Käpylän peruskoulussa ja Myllypuron yläasteella. Kaksi luokkaa on Stadin ammattiopiston Kullervonkadun toimipisteessä Käpylässä.

Tänä vuonna Helsingin kymppiluokille oli kolmisensataa hakijaa. Paikkoja kaupunki oli varannut alun perin 125.

Kaikki kymppiluokille hakeneet eivät kuitenkaan täyttäneet hakuehtoja, ja osa on myös päätynyt muualle.

"Tänä vuonna kymppiluokka oli poikkeuksellisen suosittu. Luulen, että tämä liittyy siihen, että nuoret ja vanhemmat eivät tunne uutta ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavaa vaihtoehtoa", Juhanko sanoo.

"Se ei ole tullut vielä tutuksi. Sitä eivät tiedä huoltajat, nämä nuoret itse eivätkä vielä välttämättä kaikki ohjaavat tahotkaan. Sitten on haettu siihen perinteiseen kymppiluokkaan, jonka kaikki vanhemmat tietävät."

Kun kolmensadan hakijan joukosta karsittiin ulkopaikkakuntalaiset ja "yli-ikäiset" eli yli kaksi vuotta sitten peruskoulunsa päättäneet, varasijajonoon jäi 72 nuorta.

Opiskelupaikkatilanne muuttuu vielä koko elokuun ajan, kun osa nuorista ei aloitakaan kymppiluokalla vaan esimerkiksi toisessa koulussa.

Osa ei ilmesty koulun penkille lainkaan.

"Olemme nyt käyneet tätä 72 nuoren varasijalistaa läpi ja kaikille tulee löytymään paikka", Juhanko rauhoittelee kymppiluokalle haluavia ja heidän vanhempiaan.

Tarvittaessa Helsinkiin olisi perustettu vielä yksi kymppiluokka, mutta nyt Juhangon mukaan näyttää siltä, että viisi ryhmää riittää.

"Muutamien nuorten huoltajat ovat soittaneet hädissään, että mitäs nyt tehdään, kun heidän nuorensa eivät ole olleet koko haussa mukana. Olen rauhoitellut silloinkin, että ei mitään hätää, opiskelemaan kyllä pääsee."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat