Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnoon ruoppaukset huolettavat Espoossa

Kaavaluonnos tulee tänä syksynä nähtäville

Kaupunki
 

Rantarakentamisesta keskustellaan tänä syksynä Espoossa, sillä noin 15 000 asukkaan Finnoon merenrantakaupunginosan kaavoitus on edennyt.

Suomenojan jätevedenpuhdistamo siirtyy pois alueelta, kun Pohjois-Espoon Blominmäkeen valmistuu uusi puhdistamo 2020.

Kaavaluonnoksen kipukohtia ovat rantarakentamiseen liittyvät miljoonien kuutioiden ruoppaukset ja maantäytöt, venesataman laajennus ja veneiden talvisäilytys sekä Fortumin kaukolämpövoimalan suojavyöhykkeen laajuus.

Maakaasulla ja kivihiilellä toimivan voimalan on pelätty aiheuttavan suuronnettomuuden. Myös voimalan savupiipusta asuinalueelle tulevat saasteet huolettavat monia.

Finnoon noin 300 hehtaarin alue sijaitsee Espoonlahden ja Matinkylän keskuksien välissä.

Suunnittelualueella on nyt rantaviivaa runsas kilometri, mutta sitä pyritään lisäämään rakentamalla rantaan kanavia.

Korkeitten tornitalojen keskelle on tulossa metroasema, kun länsimetroa jatketaan Matinkylästä Kivenlahteen. Kaupunginosa aiotaan nivoa luontevaksi osaksi Espoon rantaraittia. Kaavaluonnoksessa jätevedenpuhdistamon viereiset lintualtaat on jätetty luonnontilaan.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta päättää Finnoon osayleiskaavaehdotuksen asettamisesta nähtäville ensi viikon keskiviikkona. Suunnittelumateriaalia uudesta asuinalueesta on runsaasti, joten lautakunta jätti asian pöydälle kesäkuussa.

Espoolaiset voivat kommentoida kaavaehdotusta kahden kuukauden ajan tänä syksynä.

Finnoon alueen kaavoittaminen on tärkeätä Espoon talouden kannalta, sillä satojen tuhansien kerrosneliömetrien kaavoittamisella kaupungin kassaan voidaan saada satoja miljoonia euroja. Niitä tarvitaan muun muassa länsimetron maksamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat