Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yritystä epäillään taksikuskien pimeästä palkanmaksusta

Veropetosjutun tutkinta koskee yli sataa kuljettajaa pääkaupunkiseudulla

Kaupunki
 
vesa moilanen lehtikuva
Törkeästä veropetoksesta epäillyn yhtiön asiakkaina ovat olleet kymmenet pääkaupunkiseudun taksiyrittäjät.
Törkeästä veropetoksesta epäillyn yhtiön asiakkaina ovat olleet kymmenet pääkaupunkiseudun taksiyrittäjät. Kuva: vesa moilanen lehtikuva

Helsingin poliisin talousrikostutkinta epäilee pääkaupunkiseudulla toiminutta yhtiötä törkeästä veropetoksesta, joka on syntynyt pääasiassa taksinkuljettajille maksetun pimeän palkanmaksun myötä.

Tutkinta käynnistettiin verottajan tekemän rikosilmoituksen pohjalta viime keväänä.

Rikostutkinta keskittyy yhtiöön, joka vuokraa työvoimaa taksiyrittäjille. Kyseisellä yhtiöllä ei ole omia liikennelupia taksiliikenteen harjoittamiseen.

Komisario Sampo Suomala kertoo HS:lle, että yhtiö on toiminut vuodesta 2010 tämän vuoden puolelle saakka.

Yhtiön asiakkaina ovat olleet kymmenet pääkaupunkiseudun taksiyrittäjät.

"Palkanmaksuun ja rahan kierrätykseen on käytetty Suomeen ja sittemmin Latviaan perustettuja niin sanottuja kuittiyhtiöitä, joilla itsellään ei ole varsinaista liiketoimintaa. Myös ulkomaisen rahanpesuyhtiön epäillään liittyneen toimintaan", kertoo Suomala Helsingin poliisin tiedotteessa.

Tutkintaan liittyviä taksinkuljettajia on yli sata.

"Pääosa heistä on ulkomaalaistaustaisia. Heidän tietämättömyyttään Suomen lainsäädännöstä on käytetty hyväksi esimerkiksi työsopimuksia laadittaessa", Suomala lisää.

Päätekijöitä jutussa on neljä, jotka kaikki ovat olleet tutkintavankeina.

Yksi päätekijöistä on saanut vuonna 2010 lainvoimaisen tuomion törkeästä petoksesta, mutta hän on saanut tuomion täytäntöönpanon lykkäystä henkilökohtaisista syistä.

"Hänet on määrätty myös liiketoimintakieltoon vuodesta 2009 vuoden 2014 kevääseen, mutta hänen epäillään kuitenkin jatkaneen liiketoimintaa tuona aikana ja syyllistyneen törkeään veropetokseen", Suomala sanoo.

Rikosvahinkoa on kertynyt vähintään 1,5 miljoonaa euroa ja osa rikoshyödystä on saatu takaisin. Osan rikoshyödystä epäillään menneen ulkomaille, ja viranomaiset ovat tehneet kansainvälistä yhteistyötä.

Kun huomioidaan rikostutkinnan ja verotarkastuksen laajuus, esitutkinnan arvioidaan lähtevän syyteharkintaan ensi vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat