Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stadi pursuaa tapahtumia

Tänä viikonloppuna pääkaupungissa on paljon massatapahtumia, joihin osallistuu paikallisten lisäksi turisteja niin Suomesta kuin ulkomailta. Pelkästään Flow'hun odotetaan lähes 70 000:ta kävijää.

Kaupunki
 
liisa takala
Helsinki City Marathon juostaan lauantaina.
Helsinki City Marathon juostaan lauantaina. Kuva: liisa takala

Massatapahtumien viikonloppu kerää Helsinkiin kymmeniätuhansia turisteja ja kesälaitumilta kaupunkiin palanneita. Pelkästään Flow-festivaalille odotetaan tänä vuonna lähes 70 000:ta kävijää. Jari Sillanpään konsertti vetää väkeä pyhänä Olympiastadionille. Lauantaina maratoonarit valtaavat Helsingin. Hartwall-areenalla on Youtube-yhteisön livetapahtuma. Juhlaviikotkin pärähtävät käyntiin perjantaina Senaatintorin ilmaistapahtumilla.

Helsinki houkuttelee perinteisesti paljon matkailijoita elokuussa, jota tapahtumat vielä piristävät. Elokuussa 2014 Helsingin majoitusliikkeissä oli reilut 382 000 yöpymistä. Näistä 59 prosenttia tuli ulkomailta. Tutkimus- ja analysointikeskus TAK:n mukaan ulkomainen matkailija käyttää pääkaupunkiseudulla vajaat 120 euroa päivässä.

Sokos-hotellien markkinointijohtaja Outi Vitie kertoo, että monipuolisten tapahtumien viikonloppu näkyy myös hänen edustamissaan Sokos- ja Radisson Blu –hotelleissa.

"Yleensähän sunnuntai on sellainen lähtöpäivä, mutta nyt on paljon varauksia sunnuntaista eteenpäin", Vitie kertoo.

"Sillanpään konsertti päättyy niin myöhään, että maakunnista tulevat haluavat jäädä yöksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat