Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin festivaalien yleisö kansainvälistyy

Kaupunki
 
laura mendelin hs
Berliiniläinen Anja Riedel tuli musiikin houkuttelemana ensi kertaa Helsinkiin. Hän on vapaaehtoistöissä Flow'ssa.
Berliiniläinen Anja Riedel tuli musiikin houkuttelemana ensi kertaa Helsinkiin. Hän on vapaaehtoistöissä Flow'ssa. Kuva: laura mendelin hs

Viikonloppuna Suvilahteen levittäytyvä musiikin ja urbaanin kulttuurin festivaali Flow on yhä useammalle turistille syy tulla Helsinkiin.

Viime vuonna kymmenisen prosenttia kävijöistä tuli ulkomailta. Lippuja myydään etenkin Venäjälle, Saksaan ja Britanniaan.

Berliiniläinen Anja Riedel saapui ensi kertaa Suomeen, talkoolaiseksi Flow'hun.

Suomalainen ystävä sai houkutella Riedeliä neljä vuotta ennen kuin hän vakuuttui Helsingistä matkakohteena.

"Myös viime vuonna Flow'ssa käyneet saksalaiset ystäväni kehuivat tapahtumaa. Reissaan usein ulkomaille musiikin perässä."

Flow odottaa kansainvälisten vieraiden määrän kasvavan tänä vuonna, mikä on myös ollut tavoite. Festivaalin tiedotuksessa pääkieli on englanti. Tapahtumaa on markkinoitu muun muassa järjestämällä Lontoossa festivaalin ennakkoklubi.

"Haluamme luoda kansainvälisesti kiinnostavan festivaalin", sanoo tiedottaja Susanna Hulkkonen.

Tapahtumat voivatkin olla yksi asia, josta Suomi voi tulla tunnetuksi.

"Vasta matkalla tänne tajusin, etten keksi yhtään turistikohdetta, johon Helsingissä pitäisi tutustua", Riedel naurahtaa.

Hän kokee eiffeltornien ja bigbenien puuttumisen hyvänä asiana.

"Ei tarvitse juosta minkään pakollisen perässä. Tulin avoimin mielin ja voin vain katsella ympärilleni."

Lontoolainen alttoviulisti Stephen Upshaw on tänä vuonna tulossa ensi kertaa Flow'hun. Hän on aiemmin käynyt konsertoimassa Suvilahdessa ja sai siinä ohessa tietää festivaalista.

Nyt Upshaw nauttii kaupungista turistina. Mukana matkustavalle pariisilaiselle poikaystävälle tämä on ensimmäinen matka Helsinkiin. Molemmat halusivat nähdä Suomen kesän.

"Flow on matkamme tärkein syy. Mutta halusimme myös tutkia sellaista maailmankolkkaa, missä emme ole viettäneet aikaa. Halusimme kokea uutta ja kiinnostavaa kulttuuria. Ilmapiiri, festivaalin esiintyjät, ilmasto ja sijainti tekivät Helsingistä täydellisen lomakohteen", Upshaw summaa.

Kansainvälisiä festivaalivieraita saapuu myös lähinaapurista. Tallinnalainen Mariliis Tilk on käynyt Helsingissä usein ja saapuu myös Flow'hun.

Hän kehuu, että Suomessa kaikki on hyvin järjestettyä. Turistin on helppo vierailla tapahtumissa ja kohteissa.

"En aiemmin ole ollut festivaaleilla Suomessa, mutta nyt sain festivaalilipun syntymäpäivälahjaksi. Odotan innolla näkeväni suosikkiartistejani", Tilk sanoo.

Annastiina Airaksinen HS
Suvilahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat