Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Olemme sanattomia ihmisten hyvyydestä" – Naapurusto riensi kotinsa tulipalossa menettäneiden avuksi

Enbergin perhe menetti keskiviikkona kotinsa tulipalossa Puistolassa Helsingissä

Kaupunki
 
liisa takala
Puistolassa asuneen Enbergin perheen koko omaisuus mahtuu nyt autoon. Henrik, Christina, Rainer ja Marina Enberg menettivät kotinsa rajussa palossa keskiviikkona.
Puistolassa asuneen Enbergin perheen koko omaisuus mahtuu nyt autoon. Henrik, Christina, Rainer ja Marina Enberg menettivät kotinsa rajussa palossa keskiviikkona. Kuva: liisa takala

"Tää on MEIDÄN kylä ja ihmisistä pidetään huolta ! Kaikissa asioissa !!!!"

Näin kirjoitti eräs Puistolan tulipalo -Facebook-ryhmän jäsen keskiviikkoiltana hetki sen jälkeen, kun ryhmä oli perustettu kotinsa menettäneen Enbergin perheen tueksi. Ryhmään on tulvinut viestejä tutuilta ja tuntemattomilta siitä lähtien kun selvisi, että Rainer ja Marina Enbergin sekä näiden lasten Christinan ja Henrikin koti oli tuhoutunut tulipalossa täysin.

"Perhe on saanut paikan hotelliin ensi yöksi ja tilapäismajoituspaikan. Perheen äiti ottaa minuun yhteyttä huomenna. Tiedustelen häneltä jatkoavun tarvetta, sekä mihin kauppaketjuun he haluavat lahjakortin."

"Meillä on perheen kaksi kissaa hoidossa. Onko kellään ylimääräisiä talutushihnoja ja leluja?"

"Hei, minä voin toimia lahjakortin kerääjänä."

"Vein vaatteita tytölle ja pojalle, käsilaukun, pyyhkeitä, lakanoita ja valjaat yhdelle kissalle. Vielä löytyy astioita ym. kodin tarvikkeita, kunhan koti löytyy."

"Keräyskylttikin illaksi tehty."

"Tunnin aikana Puistolan tulipalo -ryhmään liittyi yli 80 henkilöä, ja torstai-iltapäivään mennessä siinä on jo yli 350 jäsentä", kertoo ryhmän perustanut Virpi Simpura.

"Olen töissä palaneen talon lähellä sijaitsevassa koulussa. Kun näin, että tutun perheen koti oli liekeissä, se järkytti syvästi", Simpura sanoo.

Vaikka hän ei omien sanojensa mukaan ole erityisen läheinen Enbergin perheen kanssa, hän tuntee perheenjäsenet asioihin valoisasti suhtautuvina ihmisinä.

Simpura päätti toimia välittömästi. Ensin hänen perustamaansa ryhmään liittyi naapuruston väkeä, mutta pian mukana oli myös Christina ja Henrik Enbergin ystävien ja harrastuskavereiden vanhempia sekä täysin tuntemattomia.

"Ovi kävi koko illan, kun ihmiset toivat kaikenlaista tavaraa. Osaa säilytän nyt saunassa", Simpura kertaa.

"Kaikki olivat uskomattoman huolehtivaisia ja osaaottavia, ja useat halusivat tarjota rahaa."

Enbergeillä ei ollut kotivakuutusta. Simpura välitti perheelle heti illalla vaatteita, hammastahnaa, pyjamahousut, särkylääkkeitä, puhdistusaineita, kaksi suklaalevyä ja pehmonallen.

"Halusin ehdottomasti pehmonallen mukaani", Marina Enberg sanoo ja nauraa.

Hän on pukeutunut päästä varpaisiin lahjoituksena saamiinsa vaatteisiin, jotka ovat sävy sävyyn. Tytär Christina seisoo vieressä Hotelli Vantaan aamutossut jalassaan. Myös Rainerilla ja Henrikillä on yllään tutuilta ja Rainerin työpaikalta lahjaksi saatuja vaatteita.

Perheen koti on tällä hetkellä Citroen, jonka takakontti on täynnä tavaroita ja ruokaa. Sipsejäkin löytyy. Onnettomuudesta huolimatta koko perhe jaksaa hymyillä. Vakavilta vammoilta kun vältyttiin: Henrik sai lievän häkämyrkytyksen ja palohaavan peukaloon.

"Emme todellakaan olisi näin hyväntuulisia, ellei läheisten ja tuntemattomien avuliaisuus ja suhtautuminen lämmittäisi mieltä niin kovasti. Olemme sanattomia ihmisten hyvyydestä", Marina Enberg kertoo.

Christina aloitti tiistaina lukion ensimmäisen luokan, ja tuttu kaveriporukka on jo järjestänyt hänelle koululaukun ja -kirjoja. Christina saapui keskiviikkona kotiin koulusta juuri, kun tulipalo oli syttymässä. Hän onnistui Henrikin kanssa pelastamaan talosta perheen kaksi kissaa, sisarukset Masan ja Lilin.

"Keittiön ikkunat räjähtivät rikki juuri, kun juoksin talosta ulos", Henrik kertoo.

Perheen lemmikkigerbiili jäi sisälle.

"Olen valtavan onnellinen, että edes kissat saatiin turvaan. Mutta kun ymmärsin, miten läheltä piti -tilanteessa lapset olivat, olin kauhuissani", Marina Enberg muistelee.

"Ajattelen kuitenkin niin, että lähes kaikki, mitä menetimme, oli vain materiaa. Nyt, kun saamme kissat luoksemme, perhe on taas koossa."


Noona Bäckgren HS

Perheelle on lahjoitettu esimerkiksi vaatteita. Osaa niistä Facebook-tukiryhmän perustanut Virpi Simpura säilyttää saunassaan.
Perheelle on lahjoitettu esimerkiksi vaatteita. Osaa niistä Facebook-tukiryhmän perustanut Virpi Simpura säilyttää saunassaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat