Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskity ja muista kohteliaisuus

Kaupunki
 

 Kun lähetät tai vastaanotat viestejä tai puheluita, pysähdy turvalliseen paikkaan. Vaikka kännykkä kuinka huutaisi, vältä siihen vastaamista tienylitystilanteessa tai risteyksessä.

 

 Joissakin tilanteissa on tärkeämpää keskittyä ihmisiin eikä laitteisiin. Ruokapöydässä, palavereissa tai luennoilla on tärkeää olla läsnä eikä katsoa puhelinta.

 

 Ei ole kohteliasta vastata puheluun tai viestiin kesken keskustelun, mutta sekin riippuu tilanteesta ja siitä, kauanko puhelua on odottanut. Jos puheluun on pakko vastata, kannattaa pahoitella tilannetta keskustelukumppanille ennen vastaamista ja arvioida, kauanko puhelu mahdollisesti kestää.

 

 Suomessa julkisilla paikoilla kuvaaminen ei-kaupallisiin tarkoituksiin on sallittua, jos kuva ei loukkaa eikä halvenna kuvattavaa. Kuvattavilta on kohteliasta pyytää lupa kuvata. Miten sinä reagoisit, jos olisit itse kuvassa?

 

 Sosiaalisesta mediassa tavattuihin tuttuihin saattaa törmätä satunnaisesti kaupungilla. Silloin on luontevaa jatkaa siitä, mihin on verkossa päädytty. Sen takia onkin tärkeää olla oma itsensä verkossa eikä vetää mitään roolia.

 

 Jos katsot videoita tai kuuntelet musiikkia julkisella paikalla, on kohteliasta käyttää kuulokkeita. Sinun lempibiisisi ei välttämättä iske kaikkiin.

 

Lähteet: Liikenneturvakeskuksen Petri Jääskeläinen, sosiaalisen median asiantuntija Minna Valtari ja sosiologian professori Ilkka Arminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat