Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuolonristeykseen pyöräteitä

Helsingin liikennesuunnittelijat tiesivät, että risteys on vaarallinen

Kaupunki
 

Liikennesuunnittelijat pitävät Tukholmankadun vilkasta risteystä hankalana ja turvattomana pyöräilijöille.

"Tukholmankadulla ei ole pyöräteitä, joten pyöräilijät joutuvat ajamaan ajokaistoilla", sanoo Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnittelija Inga Valjakka.

Tukholmankadulla on kumpaankin suuntaan kaksi ajokaistaa sekä nelosen raitiovaunukiskot.

Parannusta valmistellaan jo, sillä pyörätiesuunnitelmien teko on alkanut kaupunkisuunnitteluvirastossa.

"Yksisuuntaiset pyörätiet Tukholmankadun kummallekin puolelle voivat toteutua aikaisintaan vuonna 2017, kun Helsingin seudun liikenne HSL rakentaa Tukholmankadulle pysäkit runkolinja 500:aa varten", kertoo Valjakka.

Myös Töölö-seuran viestintävastaava Erkki Hirvonen pitää turmapaikkaa Tullinpuomissa erittäin hankalana.

"Risteysalue on erittäin iso ja siinä kulkee bussien ja henkilöautojen lisäksi raitiovaunuja. Autoilijan on osattava ryhmittyä ajoissa oikein, jotta pääsee kääntymään Mannerheimintielle joutumatta siellä bussikaistalle."

Turma tapahtui, kun pyöräilijä ja henkilöauto olivat matkalla samaan suuntaan Tukholmankadun ja Mannerheimintien risteyksessä. Kun he pysähdyksen jälkeen lähtivät liikkeelle, miesautoilija kiihdytti pyöräilijän eteen ilmeisesti tahallaan.

Auto osui pyörään ja pyöräilijä kaatui. Poliisi tavoitti onnettomuuspaikalta pois ajaneen autoilijan torstaina ja pidätti hänet.

Tutkinnanjohtaja Pekka Korhonen kertoi HS:lle perjantaina, että keski-ikäistä miesautoilijaa esitetään todennäköisesti vangittavaksi tänään lauantaina. Perusteena on joko surma tai törkeä kuolemantuottamus. Lisäksi miestä epäillään liikennepaosta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

"Todistajia on runsaasti, aivan riittämiin asti", Korhonen totesi HS:lle perjantaina.

Helsingin aktiiviset pyöräilyharrastajat pitivät torstaina paikalla hiljaisen hetken uhrin muistoksi. Paikalle tuli kymmeniä ihmisiä, ja kynttilät syttyivät valkoisen muistopyörän ympärillä.

Pyöräilijät järjestävät vielä sunnuntaina muistomarssin, joka alkaa klo 12 Kiasman edustalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat