Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman 67:nneksi paras yliopisto on Helsingissä

Sadan parhaan joukossa jälleen ainoastaan yksi suomalaisyliopisto

Kaupunki
 

Helsingin yliopisto on jälleen ainoa suomalainen yliopisto maailman sadan parhaan joukossa.

Shanghain vuosittainen yliopistovertailu julkistettiin lauantaina. Helsingin yliopisto on nyt sijalla 67, joka on sen paras sijoitus vertailun historiassa. Parannusta viime vuoteen on peräti kuusi sijaa.

"Olen todella ylpeä ja jopa vähän yllättynyt. Rankingin metodologia ja indikaattorit ovat sellaisia, että pääosin sijoitukset muuttuvat vuosittain yhdestä kolmeen pykälää", Helsingin yliopiston kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Laitinen sanoo.

Nobel-palkintoja, Fieldsin mitaleita ja arvostetuissa tiedelehdissä julkaistuja artikkeleita painottava niin sanottu Shanghain lista (Academic Ranking of World Universities) julkaistiin nyt 13. kerran.

Helsingin kiri listalla johtuu Laitisen mukaan laajapohjaisesta tutkimuksesta.

Helsingin yliopiston lisäksi Shanghain listalle pääsivät suomalaiskorkeakouluista Oulun yliopisto (sijalla 301–400), Turun yliopisto (301–400), Aalto-yliopisto (401–500), Itä-Suomen yliopisto (401–500) ja Jyväskylän yliopisto (401–500).

Vertailun kärkisijat veivät jälleen kerran yhdysvaltalaiset huippuyliopistot. Ensimmäiseksi sijoittui Harvard, toiseksi Stanford ja kolmanneksi MIT. Brittiläinen Cambridgen yliopisto oli viides. Paras ei-englanninkielinen yliopisto oli sijalle 20 yltänyt Zürichin teknillinen yliopisto.

Strateginen tavoite Helsingin yliopistolla on kuulua maailman 50 parhaan yliopiston joukkoon. Tavoite parantaa sijoitusta on taloudelliselta kannalta vastatuulessa, kun hallitus aikoo säästää merkittävästi koulutuksesta ja tutkimuksesta. Osa budjettileikkauksista on kohdistettu nimenomaan Helsingin yliopistoon.

Helsingin yliopiston laskelmien mukaan yliopistoon kohdistuvat säästöt olisivat hallituskauden loppupuolella kokonaisuudessaan noin 100 miljoonaa euroa vuodessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat