Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väestöennusteita tehty 1940-luvulta lähtien

Kaupunki
 

Helsingin tietokeskuksen laatimassa väestöennusteessa on laskettu Helsingin väestökasvua kolmen mallin mukaan. Nopean kasvun mallissa Helsingin väkiluku olisi 865 000 vuonna 2050. Se perustuu oletukseen, jossa Helsingin seudun talous kasvaisi pitkällä ajalla jonkin verran nopeammin kuin EU-alue ja muu Suomi keskimäärin. Nyt valmisteltavassa uudessa yleiskaavassa varaudutaan luomaan edellytykset juuri nopealle kasvulle.

Perusmallissa Helsingin väkiluku olisi 758 000 vuonna 2050. Silloin Helsingin talous kasvaisi astetta hitaammin, eikä asuntorakentaminen olisi pysynyt tulijoiden määrän perässä.

Hidastuvan kasvun mallissa Helsingissä olisi vuonna 2050 vain 710 000 asukasta. Mallissa oletetaan, että Helsingin vetovoima hiipuu vähitellen.

Helsingin kaupunki on laatinut omia väestöennusteitaan 1940-luvulta asti. 1960-luvun liikennesuunnitelmia varten tehdyissä ennusteissa kasvu oletettiin selvästi toteutunutta nopeammaksi, mutta väkiluku on kasvanut ennusteita nopeammin maahanmuuton lisäännyttyä 1990-luvulta lähtien.

Tässä juttukokonaisuudessa on käytetty nopean kasvun mallia, koska se toimii yleiskaavan pohjana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat