Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Linja-auto kiilasi pyöräilijöiden mielenosoitukseen Helsingissä – pyöräilijä vei bussin avaimet

Linja-auto osui useaan muistoajon polkupyöräilijään Helsingissä

Kaupunki
 
Linja-auton kuljettaja ajoi päin mielenosoitusta - "Lopuksi kuljettaja potkaisi pyöräni toisen bussin alle"
Linja-auton kuljettaja ajoi päin mielenosoitusta - "Lopuksi kuljettaja potkaisi pyöräni toisen bussin alle"
Helsingin Sanomat oli mukana kulkueessa, kun linja-auto törmäsi Helsingin Mannerheimintiellä pyöräilíjöihin. Näin silminnäkijät kertovat versionsa tapahtuneesta.

Linja-auto kiilasi Helsingin Mannerheimintiellä ajaneeseen polkupyöräkulkueeseen ja osui useaan pyöräilijään sunnuntaina noin kello 12.15.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut välikohtauksessa. Pyöräilijöiden ja linja-autonkuljettajan välillä käytiin kuitenkin sanaharkkaa ja mahdollisesti pientä käsirysyä.

Tästä on kyse

 Helsingin sunnuntainen pyöräkulkue järjestettiin kuolleen pyöräilijän muistoksi.

 Kulkue ajoi Kiasmalta Tullinpuomiin paikalle, jossa pyöräilijä joutui keskiviikkona auton kiilaamaksi. Hän kuoli myöhemmin torstaina saamiinsa vammoihin. Törmäyksestä epäilty autoilija vangittiin lauantaina.

 Muistoajolla osoitettiin mieltä liikenneturvallisuuden puolesta.

Pyöräilijät tekevät tapauksesta rikosilmoitukset.

Paikalle kutsuttiin poliisi, joka alkoi selvittää tilannetta. Poliisin mukaan yksi pyöräilijöistä meni sisälle bussiin ja anasti sen avaimet sillä aikaa, kun bussikuski ja toinen pyöräilijä riitelivät kadulla. Tämän jälkeen bussikuski alkoi töniä pyöräilijöitä.

Toistakymmentä bussia ja neljä raitiovaunua jäi jumiin välikohtauksen vuoksi.

Poliisi tutkii bussinkuljettajan toimintaa rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, lievä vahingonteko ja lievä pahoinpitely. Mielenosoittajan toimintaa tutkitaan liikenteen häirintänä.

Bussinkuljettaja kertoi HS:lle, että hän ei tiennyt mielenosoituksesta.

"Jos olisin tiennyt, en olisi sinne ajanut", kuljettaja Sergei sanoo. Hän ei halunnut kertoa sukunimeään.

Kuljettaja kertoi nähneensä aluksi pyöräletkan. Hän aikoi siirtyä sopivassa välissä oikeanpuoleiselle kaistalle, mutta se ei ollut mahdollista, koska pyöräilijät alkoivat hakata bussin kylkeä. Tämän jälkeen pyöräilijät alkoivat kuljettajan mukaan kaataa pyöriä bussin eteen. Kuljettaja myöntää hermostuneensa ja huutaneensa.

"Tästä olen pahoillani. Minulla ei ole asenneongelmaa pyöräilijöitä kohtaan – itsekin pyöräilen."

Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko pitää hyvänä sitä, että viranomainen selvittää tapahtumien kulkua.

"Sen jälkeen voimme ottaa kantaa tapaukseen. Harmillista, että näin käy, sillä liikenneturvallisuus ja se, ettei tälläisiin tilanteisiin jouduttaisi, on meille ykkösasia. Aina siinä ei onnistuta."

Muistokulkueeseen osallistui Pyöräliiton puheenjohtajan Otso Kivekkään laskujen mukaan noin 850 pyöräilijää.

Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtajan Matti Kinnusen mukaan kyseessä oli suurin tällä vuosituhannella järjestetty pyöräilijöiden mielenosoitus.

"Pyöräilijöillä on oikeus olla turvassa ja päästä paikasta toiseen pelkäämättä. Ja jos joku tekee virheen, siitä ei pidä provosoitua."

Kulkueeseen osallistui neljän pyöräilijän joukko, joka käy viikottain yhdessä pyörälenkeillä. Yleensä miehet ajavat 80–150 kilometrin mittaisia lenkkejä Helsingin itäpuolella. Yksi heistä on Pajari Räsänen.

"Tällaisena himopyöräilijänä, 'sukkismiehenä', olen saanut kokea aika paljon liikenneraivoa, myös maanteillä, ei vain kaupungissa", Räsänen sanoo.

Kiasmalta Tullinpuomiin kulkueen mukana ajanut, eläkkeellä oleva Riitta Saukkonen joutui itse kymmenen vuotta sitten auton tönäisemäksi, ja muistokulkueen pontimena ollut onnettomuus kosketti häntä:

"Toivon, ettei kaikkia autoilijoita nyt mustamaalata."

Ruut Tolonen HS
Heidi Lämsä HS
Kluuvi

Sami Kero HS
Pyöräilijöiden kulkue ajoi sunnuntaina Helsingin Mannerheimintietä. Välikohtaus linja-autonkuljettajan kanssa tapahtui Musiikkitalon edustalla.
Pyöräilijöiden kulkue ajoi sunnuntaina Helsingin Mannerheimintietä. Välikohtaus linja-autonkuljettajan kanssa tapahtui Musiikkitalon edustalla.
Pyöräliiton puheenjohtaja: Pyöräilijöiden "kouluttamista" ja pelottelua ei enää hyväksytä
Pyöräliiton puheenjohtaja: Pyöräilijöiden "kouluttamista" ja pelottelua ei enää hyväksytä
Lähes 900 polkupyöräilijän muistokulkue soljui Helsingissä rauhallisesti Kiasmalta kohti Tullinpuomia 16. elokuuta, kunnes linja-auton kuljettaja tunkeutui bussillaan kulkueen loppupäähän. Toimittaja: Heidi Lämsä HS, kuvaus: Sami Kero HS, leikkaus: Kristiina Marttinen HS
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat