Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki päätti sotainvalidien kesämajojen vuokrista

Kaupunki
 

Lauttasaaressa sijaitsevien sotainvalidien kesämajojen vuokra-aika kestää vuoteen 2032 asti. Vuokrat määräytyvät samojen periaatteiden mukaan kuin alueen muilla kesämajayhdistyksillä.

Näin Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina.

Tänä vuonna esimerkiksi Poliisimajalaiset-yhdistyksen mökkien vuokra on 380 euroa vuodessa. Vuokria aiotaan nostaa elinkustannusindeksin nousun mukaan.

Sotainvalidien ja poliisien yhdistysten lisäksi Lauttasaaressa mökkejä on HKL-kesämaja-yhdistyksellä ja Särkiniemen mökkiläiset -yhdistyksellä.

Vuokrapäätös liittyy korkeimman hallinto-oikeuden helmikuiseen päätökseen. Oikeus kumosi kaupunginhallituksen vuonna 2011 tekemän päätöksen, jonka mukaan kaupungin maalla sijaitsevien kesämajojen vuokraoikeus on vain helsinkiläisillä sotainvalideilla ja heidän leskillään.

Lisäksi kaupunginhallitus linjasi tuolloin, että vuokraoikeuden voi siirtää vain helsinkiläisille sotainvalideille tai vuokralaisille, jotka joutuvat siirtymään pois jostakin toisesta kesämajasta.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Helsinki on päätöksellään syrjinyt Lauttasaaren sotainvalidien kesämajojen haltijoita ja rikkonut samalla Euroopan ihmisoikeussopimuksen määräyksiä. Oikeuden päätöksen ansiosta Sotainvalidien yhdistyksen kesämajojen omistajat voivat nyt myydä mökkinsä kenelle tahansa helsinkiläiselle.

Helsingissä on yhdeksän kesämaja-aluetta, joilla on yli 1 600 kesämajaa.

Lauttasaaressa majoja on 388, joista sotainvalideilla on 80. Näistä 45–50 on edelleen sotainvalidien tai heidän perikuntiensa käytössä.

Johanna Mannila HS
Lauttasaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat