Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahajohtajan valintatapa hiertää Espoon kärkipoliitikkoja

Rahoitusjohtajan valinnasta päättää kaupunginjohtaja

Kaupunki
 
Ari Konttas
Ari Konttas

Espoon rahoitusjohtajaksi on loppusuoralla viisi kärkihakijaa. Päätös on yksin kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän (kok), sillä Espoossa on ohjattu virkavalintoja virkamiehille enemmän kuin esimerkiksi Helsingissä.

Yksi viisikosta on Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas, Mäkelän kokoomuslainen puoluetoveri ja läheinen työpari.

"Voin kertoa nimet, enempää en voi kommentoida hakijoiden järjestystä", Mäkelä sanoo.

Muut loppukierrokselle selvinneet ovat kaupungin talouspalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Petteri Mussalo, Panostaja-sijoitusyhtiön talousjohtaja Simo Mustila, Espoon konserniesikunnan sijoituspäällikkö ja Helsingin kokoomuksen poliitikko Maarit Vierunen sekä entinen Pohjola-pankin instituutioasiakkaiden johtaja Harri Widing.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajisto pitää ongelmallisena tilannetta, jossa korkean virkamiehen valinta on yhden virkamiehen päätettävissä.

"Kun toimintaohjeita uusittiin, epähuomiossa meni näin, että rahoitusjohtajan valinta on kaupunginjohtajalla", kuvaa toinen varapuheenjohtaja Markku Sistonen (sd).

Kaupunginhallitus valvoo päätöksen laillisuutta. Rahoitusjohtajan valinta on kokouksessa mahdollisesti maanantaina.

Konttaksen asemaa varapuheenjohtajat arvioivat varovasti. Yksi syy siihen on, että muu nelikko on heille melko vierasta. He kuulivat kärkinimet tiistaina HS:lta.

"En pysty ottamaan kantaa hakijoihin. Espoo tarvitsee pätevän ammattijohtajan, eikä tämän ei pidä olla poliittinen valinta", sanoo ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr).

Mäkelä ei ole vielä avannut haastatteluja tai henkilöarviointia kaupunginhallitukselle.

"Jos Konttas osoittautuu testien perusteella parhaaksi hakijaksi, hän on paras valinta. Uskon, että Mäkelä perustelee meille valintansa. Kaupunginhallituksella on otto-oikeus, ellei se tyydytä", Sistonen sanoo.

Johtajien valintatapaan tulisi varapuheenjohtajiston mielestä tehdä muutoksia. Espoossa aiotaan syksyllä aloittaa johtamisjärjestelmän uudistus.

"Valintojen pitäisi olla nykyistä vahvemmassa kontrollissa ja kaikki johtavat virkamiehet kaupunginhallituksen nimitettävissä", arvioi kolmas varapuheenjohtaja Teemu Lahtinen (ps ja sit).

Rahoitusjohtajan paikka vapautuu, koska Espoon nykyinen rahoitusjohtaja Reijo Tuori jää eläkkeelle marraskuun alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat