Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robotisaatio-ohjelma ei innosta Helsinkiä

Noin puolet valtuutetuista pelkää, että roboteilla korvataan hoitajia säästösyistä

Kaupunki
 
Liisa Takala
Hyljerobotteja hankittiin Helsingin Kustaankartanoon vuonna 2013. Robotit reagoivat kosketukseen, ääneen ja valoon.
Hyljerobotteja hankittiin Helsingin Kustaankartanoon vuonna 2013. Robotit reagoivat kosketukseen, ääneen ja valoon. Kuva: Liisa Takala

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta ei tiistaina innostunut erillisen robotisaatio-ohjelman laatimisesta kaupungille.

Kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgre n (sd) ja 40 muuta valtuutettua ehdottivat maaliskuussa, että Helsinki laatisi Suomen ensimmäisen kuntatason robotisaatio-ohjelman, joka keskittyisi erityisesti Helsingin hyvinvointipalveluihin.

Valtuutettujen mukaan terapeuttisista ja muista hoiva-alan roboteista toivotaan apua ihmisten yksinäisyyteen ja arkiaskareisiin.

Heidän mielestään vaarana on kuitenkin se, että säästöpaineiden vuoksi roboteilla korvataan ihmisiä hoitotyössä. Valtuutettujen mielestä robotteja pitäisi käyttää siten, että ne vapauttaisivat aikaa ja voimavaroja inhimilliseen läsnäoloon ja läheisyyteen.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan mielestä uudenlaisissa palvelumalleissa huomioidaan teknologian mahdollisuudet. Niissä tehdään kokeiluja uusien ratkaisujen edistämiseksi.

Helsingissä käytetään jo hylkeenpoikasen lailla äänteleviä robotteja vanhusten ja muistisairaiden hoidossa Kustaankartanossa ja Koskelassa. Vantaalla useita tietokoneita sisältävä hyljerobotti ilahduttaa vanhuksia Havukoskella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat