Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katon eristelevy putosi tytön päälle koulussa

Kaupungin mukaan urakoitsijan työn laatu oli ollut puutteellista

Kaupunki
 
Laura Mendelin HS
Hämeenkylän koulun rehtori Pasi Majasaari esitteli keskiviikkona vessan katosta pudonneita levyjä.
Hämeenkylän koulun rehtori Pasi Majasaari esitteli keskiviikkona vessan katosta pudonneita levyjä. Kuva: Laura Mendelin HS

Kyllähän se pahalta näyttää.

Vantaalla sijaitsevassa Hämeenkylän koulussa tyttöjen vessan lattia on täynnä rojua, kuten alumiinikiskoja ja äänieristyslevyjä. Kello kymmeneltä keskiviikkona liikuntatunnilta tullut tyttö meni vessaan, laittoi oven kiinni ja sai lattialla olevan romun niskaansa.

Tyttö selvisi säikähdyksellä ja pienellä niskaan tulleella ruhjeella, sillä katosta pudonneet rakenteet olivat kevyitä. Hänet lähetettiin kuitenkin ambulanssilla sairaalaan, ja paikalle kutsuttiin poliisi ja pelastuslaitos.

Hämeenkylän koulun rehtorin Pasi Majasaaren mukaan pelastuslaitoksen edustaja totesi nopeasti, etteivät vessan kattorakenteet ole liitoksissa koulun muihin kattorakenteisiin. Akuutti hätätilanne oli siis ohi.

"Mutta kyllä varmasti tuollainen tilanne säikäyttää, jossa rupeaa tavaraa tulemaan niskaan", Majasaari sanoo.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tommi Huhtaniemi varmistaa HS:lle, ettei mistään kovin vakavasta ollut kyse.

"Katosta pudonnut äänieristyslevy painaa vain joitain satoja grammoja", hän sanoo.

Irronnut kattolevy asennettiin kymmenen vuotta sitten peruskorjauksen yhteydessä. Vantaan kaupungin mukaan kattolevy irtosi siksi, että urakoitsijan työn laatu oli ollut puutteellista.

Tapahtuneen vuoksi Vantaan tilakeskus tarkastaa koulun alakattorakenteet. Vessan läheisyydessä olevat muut wc- ja pukuhuonetilat ovat varmuuden vuoksi käyttökiellossa.

Jo kello kahdeltatoista Hämeenkylän koululla on hyvin rauhallista. Oppilaat palailevat välitunnilta luokkiinsa.

"Koulussa kuulutettiin kymmeneltä, että kaikkien piti poistua koulun tiloista, mutta ei kerrottu, miksi", Konsta Hirvonen, 14, kertoo koulun pihalla. Hänen mukaansa oppilaat pääsivät noin puolen tunnin kuluttua takaisin koululle. Silloin tuli uusi kuulutus, jossa kerrottiin, mistä evakuoinnissa oli ollut kyse.

Viimeksi Hämeenkylän koululla romahti katto helmikuussa 2013. Noin 50 neliömetriä koulun ruokalan sisäkattoa romahti, kun kattoon oltiin kiinnittämässä videotykkiä.

Koulun peruskorjaus valmistui vuonna 2005, ja sitä täydennettiin kaksi vuotta myöhemmin, mutta jotkut opettajat alkoivat oireilla pian sen jälkeen. Ajan mittaan oirehtivien määrä on kasvanut.

Jukka Hiiro HS
Noona Bäckgren HS
Hämeenkylä/Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat