Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matinkylä saa uimahallin vuoden 2019 lopussa

Kaupunki
 
Arkkitehtitoimisto JKMM Oy
Matinkylän uimahalli nousee uuden metroaseman viereen.
Matinkylän uimahalli nousee uuden metroaseman viereen. Kuva: Arkkitehtitoimisto JKMM Oy

Yli 15 vuoden odottelu on kohta ohi, kun Matinkylän uimahalli valmistuu vuoden 2019 lopussa.

Matinkylän Tynnyripuistoon rakennettavaa uimahallia on kaivattu kipeästi Espooseen. Matinkylä on ainoa Espoon suuralueista, jolta edelleen puuttuu uimahalli.

Espoon muut uimahallit Tapiolassa, Leppävaarassa, Keski-Espoossa ja Espoonlahdessa eivät enää riitä palvelemaan jatkuvasti kasvavaa kaupunkia.

Vuoteen 2024 mennessä kaupungin ennustetaan kasvavan keskimäärin 4 100 asukkaalla vuosittain.

Ennen kuin rakennusurakka voidaan aloittaa, on alueen kaavat ensin hyväksyttävä. Ne ovat nähtävissä teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelussa Espoon keskuksessa. Uimahallin hinnaksi on arvioitu noin 25 miljoonaa euroa. Sen kylkeen rakennettava Meri-Matin yhtenäiskoulun hinta-arvio on 35 miljoonaa euroa.

"Esisuunnittelut ovat käynnissä, asemakaava on nähtävillä ja projekti on kaavallisesti etenemässä. Tynnyripuiston asemakaava ei ole vielä vahva, sillä odottelemme mahdollisia muistutuksia tai muutoksia, minkä jälkeen asemakaava voidaan viedä vahvistettavaksi", kertoo Matinkylän projektijohtaja Markus Saari.

"Syyskuussa budjettiasiat ovat valtuustossa esillä, eli prosessi menee koko ajan eteenpäin", hän jatkaa.

Saaren mukaan uimahalli toteutettaisiin yksityisrahoitteisena hankkeena leasing-tyyppisellä rahoituksella. Se tarkoittaisi sitä, että uimahallin omistaisi sen rakentamisen ja käytön aikana leasing-rahoituksen tarjoaja. Viereinen koulu rahoitettaisiin omana hankkeenaan.

Saari kertoo, että pääaltaassa on luultavasti kahdeksan 50 metrin rataa, koulutusallas ja hyppyallas. Allas pystytään jakamaan kahteen osaan, jolloin käytössä on 12 kappaletta 25 metrin ratoja.

Halliin tulee myös eristetty kylpylämäinen osasto, johon tulee porealtaita, lastenallas ja kylmävesiallas sekä osittain ulkona kiertävä vesiliukumäki.

Uimahalli ja kahdeksansadan oppilaan Meri-Matin yhtenäiskoulu rakennetaan ensi vuonna valmistuvan metroaseman viereen kauppakeskus Ison Omenan kupeeseen. Tynnyripuiston eteläosaan nousee koulun ja uimahallin lisäksi hotelli, asuntoja ja liiketiloja. Alueelle on vireillä myös 16-kerroksinen tornitalo, jonka on tarkoitus olla Matinkylän uusi maamerkki.

Metron läntinen sisäänkäynti rakennetaan myöhemmin uuden hotelli- ja asuntokorttelin yhteyteen.

Tynnyripuiston pohjoisosasta tulee hyvinvointiteemainen työpaikkakortteli, ja Tynnyripuistosta ja Tiistinniitystä kehitetään Matinkylän keskustapuisto. "Jos se on meistä kiinni, uimahalli on auki vuonna 2019", Saari sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat