Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: "Steissillä on aina ollut rauhatonta"

Kaupunki
 

"Steissillä on aina ollut rauhatonta", sanoo ylikomisario Jaakko Wallenius Helsingin poliisista. Hän tuntee Helsingin päärautatieaseman historian hyvin, sillä hän työskenteli 80-luvulla kenttäyksikön johtajana entisessä keskustan poliisipiirissä.

"Rautatieaseman alueen läpi kulkee jatkuvasti niin paljon ihmisiä, että alueelle pesiytyy myös henkilöitä, jotka eivät ole tulossa mistään tai menossa minnekään", Wallenius sanoo.

Hän kertoo, että 50-luvulla rautatieasemalla majailivat lättähatut ja nykyään siellä taas näkyy paljon maahanmuuttajataustaisia.

"En osaa sanoa, onko rautatieasema levottomampi paikka kuin ennen. 80-luvulla steissillä näkyi paljon asunnottomia ja syrjäytyneitä ja päihtyneiden säilöönottoluvut olivat suuret. Tuolloin steissillä työskenteli asemapoliiseja, mutta heitä ei ole ollut enää 90-luvun jälkeen."

Sekakäyttäjiä ei rautatieasemalla 80-luvulla juuri ollut. Heidän ilmestymisensä alueelle johtuu Walleniuksen mukaan siitä, että läheisessä Kaisaniemen puistossa käydään huumeiden katukauppaa.

Vaikka rautatieaseman valvontaa on poliisin toimesta tehostettu, Wallenius tietää, että osa ihmisistä tuntee silti olonsa siellä turvattomaksi.

"Steissillä partioivat kuitenkin myös vartijat", hän muistuttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat