Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaalla puolueita avustettiin "palveluostoilla"

Kaupunki
 

Vantaan julkistamien laskutustietojen mukaan Vantaan kaupunki on "ostanut palveluita" vuosina 2012 ja 2013 puolueilta yli 150 000 eurolla.

Esimerkiksi Vantaan kokoomukselle kaupunki on maksanut "henkilöstön koulutuksesta" kahden vuoden aikana 57 000, Sdp:lle 54 000, vihreille 27 000 sekä perussuomalaisille lähes 25 000 euroa.

Todellisuudessa kyse on kaupungin puolueille maksamista toiminta-avustuksista, jotka ovat kaupungin maksuliikenteessä kirjattu ostopalveluiksi.

"Käytäntö on melkein 20 vuotta vanha. Ajatuksena on ollut tukea valtuustoryhmien työtä. Onhan se toki myönnettävä, että raha on tullut kuin Manulle illallinen", sanoo Vantaan kokoomuksen puheenjohtajana vuosina 2012–2013 toiminut Petri Koivuniemi.

Tästä vuodesta lähtien puolueita on tuettu avustusten nimikkeellä. Lisäksi avustusten myöntämisen perusteita on tarkennettu, ja rahojen käyttöä valvotaan aiempaa tarkemmin.

"Nyt tuki on läpinäkyvämpää. Käytäntö olisi varmaan pitänyt muuttaa jo aikaisemmin. Jokainen puolue ja sen jäsen voi tietysti miettiä, mikä on oikea rahamäärä, jolla kaupunki poliittista toimintaa tukee."

"Vaikka kyse ei ole valtavan suurista summista, voisi rahan käyttää muuhunkin. Etenkin, kun samaan aikaan kiristetään esimerkiksi lapsille ja nuorille menevistä rahoista", Koivuniemi sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat