Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon taloudella menee pikkuisen paremmin

Tulos on plusmerkkinen, veroprosentti pidetään 18:ssa

Kaupunki
 

Espoon kaupunginhallitus saa ensi maanantaina luettavakseen kaupunginjohtajan selonteon kaupungin talouden tilasta. Paperi on mukavampaa luettavaa kuin parina aiempana vuotena: Espoon tulos on plusmerkkinen, eikä kuntaveron prosenttia tarvitse korottaa nykyisestä 18:sta.

Espoon kaupungin talousseurannan tulos tammi-heinäkuun kertymätietojen perusteella oli 48 miljoonaa euroa. Se on 35 miljoonaa euroa parempi kuin edellisenä vuonna. Tilinpäätösennusteen mukaan vuosikate tulee olemaan tänä vuonna 137 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 16 miljoonaa euroa. Ensi vuoden budjettivalmistelu perustuu siihen, että veroperusteet pidetään ennallaan.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok) pitää tärkeänä, että poliittiset päättäjät ja virkamiehet pysyvät valtuuston hyväksymässä talousarviossa ja toimeenpanevat talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman.

"Hyvää kehitystä ei saa pysäyttää", sanoo Mäkelä kaupungin tiedotteessa.

Kaupungilla on myös harmeja, Mäkelä muistuttaa. Espoon talous heijastelee maan talouden kuvaa: verotulot kasvavat hitaasti, työttömyys pahenee, ja kaupungin palveluiden kysyntä kasvaa.

Espoo valmistautuu luopumaan vielä 2000-luvun alkuvuosina kaupungin virkamiesten ja valtapoliitikkojen ylistämästä tilaaja-tuottaja-toimintamallista. Avainsanoja ovat nyt entistä tehokkaampi organisaatio, kaupungin johtamisen kehittäminen ja tilakustannusten hallinta.

Käytännössä tämä tarkoittanee muun muassa virastojen yhdistämistä ja yhtiöittämistä sekä tiettyjen palvelutuotantojen ulkoistamista.

Suunnitelmissa on Espoo kaupunkitekniikka -liikelaitoksen ja teknisen keskuksen yhdistäminen sekä Espoo kiinteistöpalvelut -liikelaitoksen ja Tilakeskus-liikelaitoksen yhdistäminen.

Valtuusto päätti jo tällä viikolla Espoo Cateringin yhtiöittämisestä kaupungin omistamaksi yhtiöksi.

Kimmo Oksanen HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat