Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Tarja Halosen puisto avattiin Kalliossa

Kyse oli Halosen mukaan leikinlaskusta, joka otettiin vakavasti

Kaupunki
 
Tarja Halonen: Kallio ei ole vain bilepaikka
Tarja Halonen: Kallio ei ole vain bilepaikka
Tarja Halosen puiston avajaisia vietettiin torstaina Helsingin Kallion kaupunginosassa. Puisto sijaitsee Helsingin kaupunginteatterin läheisyydessä Töölönlahden tuntumassa Hakaniemessä. Toimittaja: Hannes Nissinen, kuvaus: Janne Järvinen.

Presidentti Tarja Halosen puisto avattiin torstaina Helsingin Kalliossa. Puisto sijaitsee Helsingin kaupunginteatterin naapurissa Hakaniemessä.

Kaksi ja puoli vuotta sitten presidentti Tarja Halonen mainitsi Kuukausiliitteen haastattelussa (3/2013), että leikkipuisto Kalliossa olisi hänestä kiva muistomerkki.

Kyse oli Halosen mukaan leikinlaskusta, jonka kaupunki ottikin vakavasti. Leikkialueen sijaan Halosen mukaan nimettiin puisto, joka on nyt muuttunut nimikyltin verran.

"Alun perin ajattelin paikaksi [Tokoinrannan] kulmaa, jossa lapset leikkivät. Katsoimme ympäristöjä ja kaupunginteatterin läheisyys tuntui luontevalta."

Halonen tunnetaan teatterin harrastajana ja hän on toiminut vuosia kaupunginteatterin luottamushenkilönä.

Minkälaisessa käytössä Halonen toivoisi puiston olevan viiden vuoden päästä?

"Toivon, että kun kaupunginteatteri saa kasvojenkohotuksen, niin tästä tulisi paikka, jossa voisi myös esittää teatteria ja oleskella ennen esityksiä ja niiden jälkeen."

Kallio on Halosen kotikaupunginosa, jossa hän on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa. Sinne hän muutti toisen presidenttikauden päätyttyä. Siksi hänelle oli tärkeää, että muistomerkkikin on Kalliossa.

Presidentti kiittelee Kallion aktiivisia asukkaita, jotka ovat viime vuosina nostaneet asuinalueen profiilia. Kalliossa ei hänen mukaansa ole koskaan oltu tiukkapipoja, mutta pieneen kritiikkiin on kuitenkin aihetta.

"Tämä ei ole nyt vain bilepaikka, vaan ihmisten kaupunginosa, jossa asutaan."

Helsingin kaupunginhallitus nimesi presidentin puiston jo vuonna 2013, mutta puisto avattiin virallisesti nyt.

Helsingissä on tapana nimetä katu tai jokin muu paikka jokaisen tasavallan presidentin mukaan. Martti Ahtisaaren aukio nimettiin vuonna 2009, Mauno Koiviston aukio vuonna 2004 ja Urho Kekkosen katu vuonna 1980.

Hannes Nissinen HS
Kallio

Janne Järvinen HS
Puiston avajaisten kunniavieras oli presidentti Tarja Halonen.
Puiston avajaisten kunniavieras oli presidentti Tarja Halonen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat