Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suunnittelija: "Onhan tämä hankala paikka"

Kaupunki
 

Rakenteilla olevan Puu-Käpylän kohteen pääsuunnittelija Pia Kuusiniemi LOCI maisema-arkkitehdit Oy:stä on juuri saanut moitteita asukkaalta Heikki Viljakaiselta ammattitaidottomuudesta. Tämän mukaan suunnitelmia on koko ajan muuteltu.

"Edelliseen verrattuna paljon on säilytetty", maisema-arkkitehti Kuusiniemi toteaa. Hän oli mukana, kun pari vuotta aiemmin tehtiin remontti naapurikorttelissa.

Tuolloin tulosta moitittiin ympäristön liiasta tuhoamisesta. Puutarhakaupungin ilmeen katsottiin tuhoutuneen.

Kuusiniemi kertoo tämänkertaisen kohteen olleen vaikea muun muassa siksi, että alla on kallioperä. Ajoittain on jouduttu poikkeamaan aiemmasta suunnitelmasta, kun maan alta on paljastunut yllätyksiä. Maaperän perinjuurinen tutkiminen etukäteen olisi tullut kalliiksi, kun joka ikinen kaksikymmensenttinen olisi jouduttu syynäämään.

Kaikki muutokset on Kuusiniemen mukaan hyväksytetty ensin aina työn tilanneella Heka-kansanasunnot Oy:llä sekä Helsingin rakennusvalvonnalla.

Yksittäisenä muutoksena Kuusiniemi mainitsee tukimuurin puutteen. "Puut saatiin säilytettyä, kun tukimuurista luovuttiin. Se olisi katkonut juuret."

Muutenkin kuin maastonmuodostukseltaan kohde on Kuusiniemen mukaan ollut haasteellinen. Hän nyökkäilee ympäröivien talojen ikkunoiden suuntaan: "Onhan tämä hankala paikka. Kommenttia riittää."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat