Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki suunnittelee vastaanottokeskusta Koskelan sairaalan tiloihin

Kaupunki
 

Koskelan sairaalan tiloihin saattaa syntyä pian väliaikainen vastaanottokeskus, mikäli Helsingin kaupungin suunnitelmat toteutuvat.

Helsingin on laajennettava vastaanottotoimintaa, sillä turvapaikanhakijoiden määrä lisääntyy, eivätkä nykyisen vastaanottokeskuksen majoitustilat riitä nykyisillekään turvapaikanhakijoille. 

"Kysymyksessä on nyt tilapäinen hätäratkaisu, sillä tilantarve on hyvin akuutti", Helsingin perhe- ja sosiaalipalveluiden osastopäällikkö Pia Panhelainen kertoo.

Helsingillä on tällä haavaa vastaanottokeskuksissa paikat 446 turvapaikanhakijalle.

"Lisäksi meillä on vastaanottokeskuksissa asiakkaita patjamajoituksessa ja käytössä Kirkkonummella lisätiloja. Osa tulijoista majoittuu tuttaviensa luona. Loput on sitten ollut pakko sijoittaa hätäratkaisuna hostelleihin."

Helsingissä on nyt kirjoilla yli 1 400 turvapaikanhakijaa. Kaupunkiin rekisteröidään päivittäin noin 30 turvapaikanhakijaa lisää. Turvapaikkahakemuksen käsittelyaika on noin kuusi kuukautta.

Turvapaikanhakijoiden määrän ei odoteta laskevan lähikuukausina, todetaan Helsingin kaupunginhallituksen esittelytekstissä. Koskelan sairaalan tiloissa on tällä hetkellä päivähoitotoimintaa ja vanhusten palveluita.

Panhelaisen mukaan sairaalan tilat olisi todennäköisesti mahdollista saada käyttöön melko nopealla aikataululla. Tilapäinen vastaanottotoiminta ei Panhelaisen mukaan vaikuta sairaalan nykyisiin palveluihin.

Helsinki neuvottelee parhaillaan Espoon ja Vantaan kanssa saadakseen naapurikunnat osallistumaan turvapaikanhakijoiden vastaanoton järjestämiseen.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee ehdotusta vastaanoton tilapäisestä laajentamisesta maanantaina.

Kaisu Moilanen HS
Koskela

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat