Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Töölöläisvanhemmat vaativat turvaa liikenteeseen

Kaupunki
 
Näin autot ajavat päin punaista Mechelininkadulla
Näin autot ajavat päin punaista Mechelininkadulla
Taivallahden peruskoulun vanhempainneuvoston puheenjohtaja Marko Matilainen esittelee videota jossa autot ajavat päin punaista Mechelininkadulla. Toimittaja: Kaisa Hakkarainen, kuvaus ja leikkaus: Markus Jokela

Moni töölöläinen pysähtyi lauantaina hetkeksi Mechelininkadun ja Pohjoisen Hesperiankadun risteykseen.

Perjantaina yhdeksänvuotias tyttö sai risteyksessä surmansa, kun kuorma-auto ajoi hänen päälleen. Auton kuljettajaa epäillään liikenteen vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Poliisin mukaan kuljettaja oli tapahtuneesta järkyttynyt ja hän on turvautunut tarjottuun kriisiapuun.

Lauantaina kynttilöiden, kukkien ja nallekarhujen joukosta löytyi kortti, johon on kirjoitettu puhelinnumero.

"Jos joskus haluatte jutella tapahtuneesta [---] Tulin juuri lapseni kanssa leikkipuistosta, olin tien toisella puolella, kun onnettomuus tapahtui", luki uhrin perheelle osoitetussa kortissa.

Järkyttävä tapahtuma on yhdistänyt töölöläisiä. Puhelimet ovat soineet ja Facebook laulaa, kun asukkaat liittoutuvat Mechelininkadun turvallisuuden parantamiseksi.

Yksi paikallisista aktiiveista on Museokadulla asuva koulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Marko Matilainen. Hän kertoo silloin tällöin pysäytelleensä päin punaisia ajaneita autoilijoita.

Talvella hän kuvasi samassa paikassa videon, jossa auto toisensa perään näyttää ajavan päin punaisia. Jalankulkijat loikkivat suojatiellä autojen välissä.

Kun moottoripyöräpoliisit ovat koulujen alkaessa mittailleet nopeuksia, Matilainen on ollut paikalla kurkkimassa.

"Viittä-kuuttakymppiä neljänkympin alueella, molempiin suuntiin", Matilainen kertoo.

Nyt Matilainen on saanut netin kautta työparikseen muun muassa samalla Museokadulla asuvan Ulla Pajasen.

Maanantaina aktiivit kerääntyvät pohtimaan, mitä kadun rauhoittamiseksi voisi tehdä.

"Kaupunki laskee Mechelininkadun valtaväyläksi, joten mitä sitten on tehtävissä", Pajanen miettii.

"Ilmeisesti vanhemmat ovat aikaisemmin yrittäneet saada koulun ja päiväkodin kohdalle hidasteita, mutta se ei ole onnistunut."

Pajanen toivoisi koulun ja leikkipuiston kohdalle lisää lapsista varoittavia liikennemerkkejä ja liikennevalojen ajoittamista niin, että autot hidastaisivat.

Matilaisen koululaispojista toinen on kertaalleen satuttanut kätensä ohi ajavan auton peiliin. Pajasen lapset ovat vasta menossa kouluun.

Helsinki on hiljan tehnyt suunnitelman Mechelininkadun kohentamiseksi. Kadulle rakennetaan pyörätiet, ja autojen kaistat kapenevat.

"En kuitenkaan tiedä, mitä se ratkaisee koulun kohdalla", Pajanen miettii.

"Ainakin tähän pitäisi saada korotettu suojatie ja vilkkuvat varoitusvalot. Peltipoliisi siinä jo on", Pajanen lisää.

Poliisin mukaan Mechelininkadun pohjoisesta tulevaa liikennettä valvova kamera on rauhoittanut selvästi ajonopeuksia. Etelästä tuleville ei ole valvontakameraa.

Kaisa Hakkarainen HS
Töölö

Markus Jokela HS
Otso (vas.), Marko ja Atte Matilainen tutkivat Marko Matilaisen videota Mechelininkadun liikenteestä. Atte Matilainen on kerran ollut lähellä jäädä koulun kohdalla auton alle.
Otso (vas.), Marko ja Atte Matilainen tutkivat Marko Matilaisen videota Mechelininkadun liikenteestä. Atte Matilainen on kerran ollut lähellä jäädä koulun kohdalla auton alle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat