Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärkipoliitikko Konttas nousi Espoon uudeksi rahoitusjohtajaksi

Kaupunginhallitus oli erimielinen valinnan vetämisestä itselleen. Osa poliitikoista arvosteli kaupunginjohtajan valtaa päättää asia yksin.

Kaupunki
 

Espoon seuraava rahoitusjohtaja on kaupungin ykköspoliitikkoihin kuuluva kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas (kok).

Rahoitusjohtajasta päätti yksin kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok). Kaupunginhallituksella olisi ollut oikeus ottaa päätös itselleen käsiteltäväksi.

Se keskusteli valinnasta pitkään ja päätti lopulta äänin 11–2 olla ottamatta valintaa itselleen. Kaksi jäsentä äänesti tyhjää.

Äänestystuloksen vahvistivat kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat Markku Sistonen (sd) ja Teemu Lahtinen (ps ja sit).

Kaupunginjohtaja Mäkelä perusteli valintaa sillä, että Konttas tuntee rahoitus- ja taloushallinnon pitkän työkokemuksensa ansiosta.

Mäkelä kehui Konttaksen johtamiskokemusta, kuntahallinnon ja -talouden tuntemusta sekä riittävää kielitaitoa.

Konttas on kaupunginjohtajan puoluetoveri ja aisapari päätöksiä tehtäessä.

Rahoitusjohtajan valintatapa herätti kaupunginhallituksen varapuheenjohtajistossa etukäteen arvostelua (HS 18. 8.).

Varapuheenjohtajisto piti pulmallisena tilannetta, jossa korkean virkamiehen valinta on yhden virkamiehen päätettävissä.

Espoossa on tänä syksynä käynnistymässä johtamisjärjestelmän uudistus. Rahoitusjohtajan valintatapa korostaa varapuheenjohtajiston mukaan tarvetta miettiä johtajavalinnat uusiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat