Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon vihreitä kirpaisee Konttaksen nousu huippuvirkamieheksi

Espoon toiseksi suurin ryhmä pelkää kärkipoliitikon nostamisen rahajohtajaksi murentavan luottamusta johtotapaan

Kaupunki
 
Ari Konttas
Ari Konttas

Espoon kokoomuslaisen kärkipoliitikon Ari Konttaksen nousu kaupungin rahoitusjohtajaksi hiertää toiseksi suurinta ryhmää vihreitä. Keskeisten kokoomuspoliitikkojen valinnassa huippuvirkoihin alkaa vihreistä olla kaava, joka voi murentaa luottamusta Espoon johtamistapaan.

"Asetelma näyttää pahalta. Jos Espoolle tulee julkikuva, etteivät johtavien virkamiesten haut ole aidosti avoimia, saammeko enää päteviä hakijoita johtopaikkoihin?" kysyy kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr).

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimivan Konttaksen valitsi maanantaina Espoon seuraavaksi rahoitusjohtajaksi yksin kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok).

Valintatapa närästi jo etukäteen kaupunginhallituksen varapuheenjohtajistoa (HS 18. 8.). Kaupunginhallitus äänesti maanantaina äänin 11–2, ettei kaupunginhallitus puutu valintaan.

Voimassa on järjestelmä, jossa rahoitusjohtajan valinta on päätynyt yksin kaupunginjohtajalle.

"Siksi Konttaksen valinnan laillisuutta ei voinut lähteä kiistämään", Elo sanoo.

Espoossa ei ole avoimen poliittisia virkajohtajia. Vihreät ajaisi mielellään johtamisjärjestelmän uudistusta suuntaan, jossa kaupunkiin tulisi pormestarimalli ja vaalikausittain valittavat poliittiset kaupunginjohtajat.

"Espoossa ei nyt myönnetä, että kuitenkin on poliittista virkajohtamista. En halua sanoa, ettei Konttas ole pätevä, mutta kyllä hänellä nyt on kova työ ansaita kaikkien ryhmien luottamus", Elo sanoo.

Vihreiden huoli on, pystyykö Konttas rahoitusjohtajana tasapuoliseen ja analyyttiseen eri vaihtoehtojen valmisteluun.

Konttas on kokoomuspoliitikkona vetänyt tiukkaa linjaa esimerkiksi palveluiden ulkoistamishaluissa ja viimeksi koulujen ateriapalveluiden Espoo Cateringin yhtiöittämisessä.

Muista korkeista virkamiehistä kaupunginjohtaja Mäkelä ja liikuntapalveluiden johtaja Martti Merra ovat entisiä kokoomuspoliitikkoja. Kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Markku Sistonen (sd) on kaksoisroolissa poliitikkona ja Espoon liikuntatoimen työntekijänä.

Tiina Elo
Tiina Elo
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat