Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tokaluokkalaisille järjestyi saattaja Mannerheimintien ylitykseen

Liikenneturmien suma säikäytti vanhemmat ja opettajat Meilahdessa

Kaupunki
 
Seitsemänvuotias Eevi: ”Tyhmät autoilijat pitäisi pistää vankilaan”
Seitsemänvuotias Eevi: ”Tyhmät autoilijat pitäisi pistää vankilaan”
Meilahden ala-asteella ruvettiin tiistaina saattamaan ykkösluokkalaisten lisäksi myös kakkosluokkalaisia iltapäiväkerhoon, koska opettajat ja vanhemmat pelkäävät leväperäistä liikennekulttuuria. Puistossa lapset pohtivat liikenteen vaaroja. Toimittaja: Mark Autio. Kuvaus: Markus Jokela. Editointi: Esa Syväkuru.

Pysähtyvätkö autot aina punaisiin liikennevaloihin?

Joskus pysähtyvät, joskus eivät, kertoo Eevi Jokela, 7. "Jotkut ovat niin tyhmiä, että ajavat päin punaisia", Jokela sanoo.

Koulunkäyntiavustaja Iiro Luoto on hetkeä aiemmin saattanut joukon lapsia Meilahden ala-asteelta Tullinpuomin leikkipuiston iltapäiväkerhoon Helsingissä. Aiemmin vain ensimmäisen luokan oppilaat saatettiin koulusta kerhoon, mutta nyt myös toisen luokan oppilaat saavat aikuisen matkaseurakseen.

Tullinpuomin leikkipuiston iltapäiväkerhoon saapuu Meilahden ala-asteelta päivittäin jopa neljäkymmentä lasta. Matkan aikana heidän pitää ylittää pari katua ja lisäksi vilkasliikenteinen Mannerheimintie.

"Kotona vanhemmat ovat sanoneet, etten vielä saa ylittää Mannerheimintietä, kun se on niin vaarallinen", toisella luokalla oleva Kaarle Nyman kertoo.

Iltapäiväkerhon ohjaajan mielestä ratkaisu on perusteltu.

"Mannerheimintiellä punaisia päin ajavien lisäksi ongelman muodostavat autoilijat, jotka ajavat yli suojatien, vaikka vieressä on pysähtynyt auto. Se on ihan jokapäiväistä ja hirvittävää katsottavaa", sosiaaliohjaaja Jenni Autio sanoo.

Uusi saattamiskäytäntö otettiin Meilahdessa käyttöön, koska liikennekuri ja lasten turvallisuus huolestuttavat opettajia ja lasten vanhempia.

"Aikuisen saattajan löytäminen oli vaikeaa. Meillä on vain yksi koulunkäyntiavustaja, ja lasten päivät päättyvät eri aikoihin. Onneksi iltapäiväkerhot tulivat vastaan ja hoitavat osan saattokerroista", Meilahden ala-asteen rehtori Päivi Paakkanen kertoo.

Paakkasen mukaan Meilahden koulussa on viime päivinä keskusteltu liikenneturvallisuudesta paljon. Perjantaina yhdeksänvuotias tyttö kuoli valoristeyksessä Mechelinkadulla Helsingin Taka-Töölössä kuorma-auton törmättyä häneen. Onnettomuushetkellä molemmille paloi vihreä valo. Alkusyksyn aikana pääkaupunkiseudulla on sattunut myös useita muita suojatieonnettomuuksia.

Rehtori Paakkasta Helsingin välinpitämätön ajokulttuuri suututtaa. Lapsille se on tuttua.

"Vihreällä valollakin pitää aina katsoa vielä monta kertaa, koska autot eivät välttämättä pysähdy niiden punaisella", Meilahden koulun toisluokkalainen Anton Lipasti kertoo.

Mark Autio HS
Laakso

Markus Jokela HS
Tiistaina sekä Meilahden ala-asteen ensimmäisen että toisen luokan oppilailla oli aikuinen saattaja matkalla iltapäiväkerhoon. Iiro Luoto varmisti, että Mannerheimintie oli turvallista ylittää.
Tiistaina sekä Meilahden ala-asteen ensimmäisen että toisen luokan oppilailla oli aikuinen saattaja matkalla iltapäiväkerhoon. Iiro Luoto varmisti, että Mannerheimintie oli turvallista ylittää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat