Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusnatsit levittivät varoituslappuja vastaanottokeskuksen lähistölle Koskelassa

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Uusnatsit ovat levittäneet Helsinkiin vastaperustetun Koskelan vastaanottopisteen lähistölle lappusia, joissa varoitetaan asukkaita turvapaikanhakijoista. Lappusiin on kirjattu osoite verkkosivulle, joka paljastuu Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) sivustoksi.

Lapuissa kehotetaan varovaisuuteen Koskelan sairaalaan perustetun vastaanottokeskusten lähistöllä liikuttaessa, etenkin pimeään aikaan ja yksin. Lapuissa sanotaan myös, että suomalaisnuoret voivat joutua pahoinpitelyn uhreiksi, vanhukset ryöstetyksi ja naiset raiskatuksi. Lopuksi lapuissa vaaditaan turvallista ja valkoista Suomea.

Lapuista on levinnyt kuvia sosiaalisessa mediassa, missä niitä on kauhisteltu.

Metsälän vastaanottokeskuksen ja Koskelan toimipisteen johtaja Pekka Nuutinen ei ollut kuullut keskiviikkona alkuillasta Koskelan ympäristöön levitetyistä lapuista.

"En osaa niitä suoraan kommentoida, kun minulle ei ole tullut niistä tietoa", sanoi Metsälä.

"Tuntuuhan tämä tunteita nostattavan. Nettikeskustelu vaikuttaa aika kovalta. Yleisesti ottaen seuraamme toimipisteissä tilannetta ja turvallisuusasiat otetaan huomioon. Yksityiskohtiin en halua mennä", jatkaa Metsälä.

Paikalle sattuneen silminnäkijän mukaan uusnatsit liimasivat lappuja Koskelan vastaanottokeskuksen lähistöllä Kunnalliskodintiellä tiistaina iltayhdeksän aikoihin. Hän ei halua nimeään julki, koska pelkää turvallisuutensa puolesta.

Silminnäkijän mukaan tiistaina liikkeellä oli 5–6 hengen ryhmä nuoria miehiä ja naisia. He olivat pukeutuneet tavallisiin vaatteisiin eivätkä kiinnittäneet ulkoisella olemuksellaan erityistä huomiota.

"Jotenkin kuitenkin vaistosin, että siinä porukassa oli jotakin. Ohitettuani heidät katsoin taaksepäin ja näin heidän liimaavan lappusen. Kun he jatkoivat matkaa, kävin repäisemässä sen irti, ja he huomasivat sen. Lähdin juoksemaan pois, sillä ei tehnyt mieli jäädä keskustelemaan heidän kanssaan", kertoo silminnäkijä.

Hän ilmoitti tapauksesta hätäkeskuksen kautta poliisille.

Suomen Vastarintaliike on uusnatsiliike, jonka jäsenet ovat toistuvasti syyllistyneet väkivaltaan. SVL on myös verkostoitunut veljesjärjestöihin muissa Pohjoismaissa. Sisäministeriön mukaan liike on "potentiaalisesti vaarallinen".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat