Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreistä eronnut kaksikko siirtyy vasemmistoliittoon Helsingissä

Kaupunki
 

Vihreistä viime keväänä erkaantuneet kaupunginvaltuutetut Sirkku Ingervo ja Zahra Abdullah siirtyvät vasemmistoliiton valtuustoryhmään Helsingissä.

Ryhmänvaihto sinetöitiin maanantaina.

Ingervo ja Abdullah erkaantuivat vihreistä viime maaliskuussa. Heidän mielestään vihreiden politiikka oli siirtynyt oikealle. Molemmat olivat huolissaan myös opetuksen ja varhaiskasvatuksen säästöistä.

"Päätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen. Vasemmistoliitto on samoilla linjoilla minulle tärkeissä asioissa", perustelee viidennen kauden valtuutettu Abdullah.

Sekä Ingervo että Abdullah ovat huolissaan yhteiskunnan vähäosaisista.

"Maahanmuuttajista suuri osa on pienituloisia. Osasta vihreistä on tullut eliittiä. Helsingin vihreiden valtuustoryhmä ei ole ajanut pienituloisten ihmisten asioita", Abdullah sanoo.

Abdullah on huolestunut siitä, miten Helsingissä kouluja yhdistetään yhä suuremmiksi yksiköiksi ja lähipalvelut uhkaavat rapistua. Abdullah myös kuuluu Guggenheim-museon vastustajiin. Guggenheimilla on ollut vihreiden ryhmässä myös ymmärtäjiä.

Ingervo pohti vielä viime keväänä oman punavihreän puolueen perustamista. Nämä aikeet on nyt haudattu.

"Miksi perustaa uusi puolue, kun vasemmistoliitto on hyvin punavihreä. Niille, jotka ovat vastaavaa harkinneet, annan neuvon: tulkaa perässä."

Lähipalveluiden rapautumisen lisäksi molemmat ovat huolestuneita Helsingin ekologisesta kestävyydestä.

Ingervo nostaa esiin myös kaupungin yhtiöittämiskehityksen. Kaksikko erosi vihreiden ryhmästä pian sen jälkeen, kun valtuusto päätti yhtiöittää osan palveluliikelaitos Palmiasta viime vuoden lopulla.

Ingervon mukaan hänen sydämensä on aina ollut vasemmalla ja yhteiskunnan heikompien puolella. Ingervo on kotoisin Säynätsalosta, joka on Suomen vasemmistolaisimpia kuntia.

Abdullahin ja Ingervon siirron myötä vasemmistoliiton ryhmässä on yhteensä 11 jäsentä. Se pysyy Helsingin valtuuston neljänneksi suurimpana ryhmänä.

Isoin ryhmä on kokoomus 23 valtuutetullaan, toisena vihreät 17 ja kolmantena SDP 15 valtuutetullaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat