Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hakaniemen kauppahallin jättiremontti siirtyy puolella vuodella

Yli satavuotias halli sulkee ovensa vasta vuoden 2017 alussa

Kaupunki
 
Juhani Niiranen HS
Hakaniemen kauppahallin mittavassa peruskorjauksessa uusitaan muun muassa viemäröinti ja ilmastointi nykymääräysten mukaisiksi.
Hakaniemen kauppahallin mittavassa peruskorjauksessa uusitaan muun muassa viemäröinti ja ilmastointi nykymääräysten mukaisiksi. Kuva: Juhani Niiranen HS

Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus alkaa puoli vuotta myöhemmin kuin Helsingin kaupunki alun perin suunnitteli.

Remontti alkaa vuoden 2017 tammikuussa ja kestää 20 kuukautta.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen mukaan aloitusta siirrettiin, jotta vain yksi joulumyyntikausi jäisi väliin.

"Joulumyynti on hallikauppiaille vuoden tärkein sesonki. Urakan aloitusta siirtämällä haluamme varmistaa, että he menettävät vain yhden joulukauden", Sinnemäki perustelee.

Uuden aikataulun mukaan halli voisi avata ovensa loppusyksystä vuonna 2018.

Yli satavuotiaan Hakaniemen hallin mittava remontti varmistui keskiviikkona, kun Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 12,5 miljoonan euron remonttisuunnitelmat.

Valtuutetut sekä oikealla että vasemmalla murehtivat hallikauppiaiden vuokrankorotuksista remontin jälkeen.

Mika Ebeling (kd) jopa epäili, että hallikauppiaat joutuvat maksamaan erityistä "suojelurahaa", koska kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja suojellun rakennuksen korjauskulut sälytetään heidän niskaansa.

Sinnemäki muistutti, että Hakaniemen halli on valmistunut nimenomaan hallikauppaa varten, joten remonttikulut ovat tolkullisia.

"Ei ole mitään tajuttomia suojelukustannuksia, jotka epäreilusti sälytettäisiin hallikauppiaiden osalle. Kauppiaat ovat tietoisia, minkä suuruisista vuokrankorotuksista puhutaan. Nykyiset vuokrat ovat yleiseen hintatasoon nähden hyvin edullisia, eikä remontin jälkeenkään ole kyse erityisistä riistovuokrista."

Joka tapauksessa valtuusto patistaa vuokraneuvottelijoita pitämään huolta siitä, etteivät vuokrakulut nouse kohtuuttomiksi.

Valtuusto haluaa myös selvittää, miten Hakaniemen torin aukioloaikoja voitaisiin pidentää. Yleinen havainto on, että toriajan päättyessä kello kolmelta iltapäivällä, asiakasliikenne myös kauppahallissa hiljenee.

Mittavassa remontissa Hakaniemen halli peruskorjataan kellarin lattiasta talon kattoon asti. Sekä viemäröinti että ilmastointi uusitaan nykymääräysten mukaiseksi.

Nyt hallissa on kesäisin erittäin kuuma, koska myymälöiden kylmäkalusteiden lauhduttimet nostavat lämpöä. Viemäriputkissa on ollut useita vuotoja ja tukoksia. Sähköjärjestelmää luonnehditaan selvityksissä "kirjavaksi".

Peruskorjauksen jälkeen hallikauppiaat saavat asianmukaiset sosiaalitilat kellarissa. Toiseen kerrokseen on luvassa ravintola, jonka tarpeellisuutta monet valtuutetut ja hallikauppiaatkin ovat epäilleet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat