Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä kulutustutkimus?

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Tilastokeskuksen kulutustutkimus vuodelta 2012 on otostutkimus, jonka tiedot on kerätty puhelinhaastatteluilla, kotitalouksien täyttämistä päiväkirjoista, kuittitiedoista ja hallinnollisista rekisteriaineistoista.

Uudenmaan tiedot on lajiteltu Suomen ympäristökeskuksen ja Oulun yliopiston maantieteen laitoksen kehittämällä kaupunki–maaseutu-luokituksella. Sisempi kaupunkialue kuvaa kaupunkien tiivistä ja yhtenäistä, tehokkaasti rakennettua aluetta. Lähialueilla aluetehokkuus eli rakennusten kerrosala jaettuna alueen pinta-alalla on vähintään 0,1. Mukaan mahtuvat siis myös suhteellisen tiiviisti rakennetut lähiöt.

Ulompi kaupunkialue koostuu alemman tehokkuuden lähiöistä, kaupan, teollisuuden ja toimistojen muodostamasta reunakaupungista ja viheralueista. Irrallaan kaupunkirakenteesta sijaitsevat tiiviit lähiöt on sisällytetty ulompaan kaupunkialueeseen. Kolmasosassa lähiympäristöä aluetehokkuus on vähintään 0,02.

Kaupungin kehysalueet ja eri maaseutualueet on yhdistetty yhdeksi luokaksi, jotta otoskoko pysyi tarpeeksi suurena. Maaseudun paikalliskeskukset yhdistettiin ulompaan kaupunkialueeseen, koska niissä keskimääräinen matka ruokakauppaan on hyvin samanpituinen.

 

Lisätietoja luokituksesta: www.ymparisto.fi/kaupunkimaaseutuluokitus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat