Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarjolla on 125 erilaista tapahtumaa

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Espoo-päivää vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Päivän aikana kaupunkilaiset pääsevät moniin paikkoihin, joihin ei tavallisesti pääse. Yhdistysten, yritysten ja kaupungin järjestämiä tapahtumia on kaikkiaan 125.

HS poimi tapahtumatarjonnasta viisitoista tärppiä.

 

1. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen Espoossa sijaitseviin paloasemiin pääsee tutustumaan klo 12–15. Espoonlahden aseman osoite on Rehtorintie 2, Leppävaaran Portinvartijantie 1, Niittykummun Niittyportti 1 ja Mikkelän Espoontie 4.

 

2. Kelloseppäkoulussa on avoimet ovet ja kotimaisten kellontekijöiden kellonäyttely klo 10–12. Kelloseppäkoulun opettaja Simo Ylitalo kertoo rannekellojen valmistuksesta klo 11. Vanha maantie 11.

 

3. Kaupunginmuseo järjestää kartanokävelyn, jolla tutustutaan Albergan kartanon historiaan sen alkuperäisellä paikalla. Kävelyt järjestetään klo 14–15 ja 15.30–16.30 Vanhan Albergan puistossa. Upseerinkatu 11.

 

4. Espoon keskuksessa toimiva Filoksenia-yhdistyksen avoimien ovien tilaisuudessa voi seurata klo 9–15 eri maiden herkkujen valmistamista. Osallistuminen on ilmaista, herkuista pieni maksu. Kansainvälinen kohtaamispaikka Trapesa, Kotikyläntie 5, sisään Kylänraitin puolelta.

 

5. Lakistossa sijaitsevassa Rinnekodissa juhlitaan Espoo-päivää 1930-luvun hengessä ja tutustutaan alueeseen säätiön perustajan Sisar Ainon jalanjäljissä. Tapahtuma alkaa lastentapahtumalla klo 14–15.30, jolloin pääsee näkemään kaneja, kanoja, ankkoja ja hevosia. Mahdollisuus myös talutusratsastukseen ja grillin käyttöön. Seppola-asumisyksikön pihapiiri talleineen sijaitsee Lakistonniitty 2:ssa.

 

6. Espoo Cine esittää Ingrid Bergmanin 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Casablanca-elokuvan Tapiolan Aurinkoterassilla. Ilmainen ulkoilmanäytös alkaa klo 22.

 

7. Suvisaaristossa voi ihailla tulta, sillä vapaapalokunta sytyttää muinaistulen Suinonsalmen uimarannalle noin klo 20.30. Uimarannalla voi nauttia myös Duo Ylisen musiikista. Suvisaarentie 9.

 

8. Keilalahti NewPort -satamassa on avoimet ovet, ohjelmana muun muassa sup-lautailua ja veneajeluja tasatunnein klo 12–16. Keilasatama 5.

 

9. Luontokeskus Haltiassa on koko perheelle nähtävää ja koettavaa klo 10–15. Kansallispuistokummi Saimi Hoyer ja huippukokit valmistavat sieniherkkuja, Muumipeikko leikittää lapsia, Petteri Saario ja Marko Röhr esittelevät uusimmat luontoelokuvansa. Nuuksiontie 84.

 

10. Taidetalo Pikku-Aurorassa on kasvomaalausta ja sirkusnäyttely. Lisäksi akrobatiaa, hula-hulaa ja sirkus-show klo 11 ja 13. Järvenperäntie 1–3.

 

11. Marketanpuistossa on sadonkorjuumarkkinat ja puutarhaneuvontaa klo 10–15. Pehtorintie 3.

 

12. Koiraharrastamisen eri lajeihin voi tutustua oman koiran kanssa tai ilman klo 11–14. Kivenlahden koirakerhon jäsenet esittelevät muun muassa agilitya, flyballia ja tottelevaisuuskoulutusta. Kivenlahden koirapuisto Meriusva 4.

 

13. Joukkuevoimisteluesityksiä voi ihailla Isossa Omenassa ja Tapiolan keskustassa klo 11–13 välillä. Tapiolan Voimistelijat ja Olarin Voimistelijat yllättävät yhteisellä esityksellä.

 

14. Illan piknikretkellä voi katsella täysikuun nousua ja auringon laskua. Hannusjärven suojeluyhdistys järjestää luontoretken Hannusmetsän silokallioilla klo 19.30–21. Retkellä kuljetaan noin kilometri luontopolkua pitkin jääkaudenaikaisille silokallioille. Omia eväitä voi nauttia täysikuun noustessa klo 20.09 ja auringon laskiessa klo 20.34. Taskulamppu mukaan. Hannusranta 14/17, lähtö tien päästä.

 

15. Muut 110 Espoo-päivän tapahtumaa löytyvät kirjastoissa, kulttuuritaloista ja yhteispalvelupisteistä saatavista ohjelmista sekä espoopaiva.fi-sivustolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat