Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo ja Vantaa eivät ota vastaan turvapaikanhakijoita

Kaupunki
 

Espoo ja Vantaa eivät tällä haavaa perusta vastaanottokeskuksia. Maahanmuuttovirasto ja pääkaupunkiseudun kunnat keskustelivat torstaina kaupunkien valmiuksista ottaa vastaan turvapaikanhakijoita.

"Vaikka halua on, muilla kuin Helsingillä ei ole kykyä ottaa vastaan turvapaikanhakijoita", Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva sanoi kokouksen jälkeen.

Espoosta ja Vantaalta ei kaupunkien edustajien mukaan löydy sopivia tiloja vastaanottokeskuksille. Maahanmuuttovirasto jatkaa silti selvitystyötä. Tällä hetkellä Espoossa on alaikäisille hakijoille tarkoitettu vastaanottokeskus. Vantaalla puolestaan ei ole yhtään vastaanottokeskusta.

"Helsinki kantaa kyllä vastuunsa ja on tähän mennessä kantanut koko seudun vastuun. Nyt tarvitaan muitakin kuntia mukaan", Rinkineva sanoo.

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen kertoo, että Espoossa ja Vantaalla tehdään kartoitusta mahdollisista tiloista. Espoossa on vireillä alaikäisten vastaanottopalvelujen laajentaminen. Vantaalla aletaan luultavasti etsiä yksityisiä tiloja, joihin voisi perustaa keskuksen. "Sitten toki laajennetaan reviiriä Uudellemaalle laajemmin", Kuuluvainen kertoo.

Selvitystä on hänen mukaansa tehty esimerkiksi Raaseporissa ja Vihdissä. Siuntioon on suunnitteilla alaikäisille turvapaikanhakijoille suunnattua toimintaa, joka päästään mahdollisesti aloittamaan muutaman viikon sisällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat