Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoon suurin koulu ja pisin silta avautuvat

Asukkaat pääsevät Espoo-päivänä katsomaan, mitä verorahoilla on saatu aikaan

Kaupunki
 
Toivo Kaasinen
Lauantain Espoo-päivänä vietetään esimerkiksi kaupungin pisimmän sillan, uuden 365-metrisen Finnevikinsillan, avajaisia. Ajoneuvoliikenteelle silta avautuu kaupungin tiedotteen mukaan maanantaina 31. elokuuta. Kuva on lukijan ottama.
Lauantain Espoo-päivänä vietetään esimerkiksi kaupungin pisimmän sillan, uuden 365-metrisen Finnevikinsillan, avajaisia. Ajoneuvoliikenteelle silta avautuu kaupungin tiedotteen mukaan maanantaina 31. elokuuta. Kuva on lukijan ottama. Kuva: Toivo Kaasinen

Lauantaina 29. elokuuta kymmenettuhannet espoolaiset juhlivat Espoo-päivää eri puolilla kaupunkia.

Yli 265 000 asukkaan vauraassa kaupungissa ollaan tyytyväisiä kaupungin itsenäisyyteen, torjuivathan kaupungin päättäjät alkuvuodesta naapurikuntien yhdistymisehdotukset lähes yksimielisesti.

Espoossa päättäjät haluavat päättää itse omista rahoistaan ja omista asioistaan. Yhteistyötä Helsingin, Kauniaisten, Sipoon, Vantaan, Kirkkonummen ja Vihdin kanssa voidaan tehdä, mutta kuntaliitokset eivät ole tällä haavaa ajankohtaisia.

Yhteistyökuviot naapureiden kanssa ovat kuitenkin esillä tänä syksynä, sillä Espoon on ratkaistava, millä tavalla se tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut. Vaihtoehtoina ovat joko yksin hoitaminen tai yhteistyö naapureiden kanssa.

Koska kaupungin asukasluku on kasvanut jatkuvasti, poliitikkojen on täytynyt tehdä viime vuosina suuria investointipäätöksiä koulujen ja teitten rakentamisesta.

Lauantaina kaikki uteliaat pääsevät katsomaan, mitä verorahoilla on saatu aikaan.

Kiinnostavin lienee kaupungin suurin ja kallein koulukeskus Suurpellossa. Lähes 50 miljoonaa euroa maksaneen Opinmäen keskuksen viralliset avajaiset ovat kello 11, kun kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä pitää jättikoulun avajaispuheen.

Mäkelän jälkeen esiintyy Tapiolan kuoro. Opinmäessä jaetaan myös kaupungin tämänvuotinen esteettömyyspalkinto, joka kiinnostaa varmasti lastenrattaiden kanssa liikkuvien lisäksi myös rollaattoreilla ja pyörätuoleilla kulkevia.

Puoliltapäivin avautuvat keskuksen yhdeksän rakennuksen ovet, ja tiloissa pääsee kiertelemään omatoimisesti tai oppaan johdatuksella. Koulu-, päiväkoti- ja kirjastotilojen lisäksi Opinmäessä on muun muassa Espoon suurin liikuntahalli.

Espoo-päivän kunniaksi myös Espoon pisintä siltaa juhlistetaan avajaisilla. Pyöräilijät, lenkkeilijät ja kävelijät ovat jo ottaneet uuden reitin käyttöönsä. Korkeiden paalujen varassa seisova Finnevikinsilta halkaisee Finnoonlaakson kosteikkoalueen ja yhdistää Finnoon tulevan asuinalueen ja Matinkylän.

Runsaat kymmenen miljoonaa euroa maksaneen sillan viralliset avajaiset alkavat kello 10 nauhanleikkauksella, minkä jälkeen sillalla on musiikkiesityksiä sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton järjestämä peräkonttikirppis kello 13 asti.

Linnuista kiinnostuneiden kannattaa ottaa kiikarit ja kamerat mukaan.

Suomenojan Luonto järjestää sillalla lintujen tunnistus- ja kuvausopastusta kello 10–15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat