Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastaanottokeskuksiin tulvii vaatelahjoituksia

Pääkaupunkiseudun keskukset yrittävät järjestää tilaa lahjoitusten varastointiin

Kaupunki
 

Pääkaupunkiseudun vastaanottokeskuksiin on tullut niin paljon vaate- ja tavaralahjoituksia, etteivät ne pysty toistaiseksi ottamaan vastaan enempää tavaraa.

"Meidän tiloihimme ei mahdu enempää lahjoituksia. Neuvottelemme parhaillaan mahdollisista varastotiloista, että saisimme lahjoitukset johonkin", kertoo Punavuoren vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen.

Vaatekeräyksiä on järjestetty pääasiassa sosiaalisen median välityksellä. Myös seurakunnat ovat olleet mukana järjestämässä vaatteiden kuljetuksia eteenpäin.

Monilla helsinkiläisillä asuinalueilla on kerätty lahjoituksia asukkaiden voimin. Esimerkiksi Paavalin seurakunnan keräykseen ovat osallistuneet sadat ihmiset.

"Moni on myös sanonut haluavansa tällä tavalla osoittaa, että toivottaa maahanmuuttajat tervetulleeksi tänne, mikä on hienoa ja liikuttavaa", Markkanen kertoo.

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut kesän aikana niin suureksi, että Helsingin vastaanottokeskukset eivät ole pystyneet majoittamaan kaikkia tulijoita.

Turvapaikanhakijoita on majoitettu tilapäiseen vastaanottokeskukseen Kirkkonummelle. Tällä viikolla avattiin toinen väliaikainen vastaanottokeskus Koskelan sairaalan tiloihin.

Majoitustilojen lisäksi turvapaikanhakijoilla on ollut puutetta Suomen ilmastoon sopivista vaatteista ja vuodevaatteista. Useat keräykset keskittyivät aluksi kokoamaan tulijoille peittoja ja vilttejä sekä talvivaatteita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat